Η Τουρκία ανέβηκε στην 4η θέση στον κόσμο στην παραγωγή τρακτέρ
Η εταιρία Τουρκικά Τρακτέρ του ομίλου Κοτς πραγματοποίησε πωλήσεις 40.753 τεμαχίων τρακτέρ, κάνοντας τζίρο πωλήσεων 1,8 δις τλ.

Από τις πωλήσεις αυτές τα 31.152 τεμάχια ήταν στην εσωτερική αγορά και τα 9.601 στο εξωτερικό. Η εταιρία Τουρκικά Τρακτέρ στα τέλη του 2011 παρουσίασε αύξηση κερδών 54% σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας τα 277 εκ. τ.λ. Ο Γενικός Διευθυντής των Τουρκικά Τρακτέρ Μάρκο Βότα δήλωσε : Η Τουρκία σε αυτό το επίπεδο απέδειξε τον εαυτό της στον κόσμο. ΑΣυτή τη στιγμή είμαστε η 4η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στον κόσμο. Στον κόσμο πουλιούνται 1,5 εκατομμύρια τρακτέρ. Το κλίμα της Τουρκίας και για τους αγρότες και για εμάς πάει πολύ καλά.

Ο Βότα ανέφερε πως προσμένει πως και το 2012 θα περάσει καλά και δήλωσε : ¨Το 2011 η κρίση έγινε λίγο αισθητή σε εμάς. Στην αγορά της Τουρκίας ένα στα δύο τρακτέρ το πουλάμε εμείς. Πέρσι υπήρξε σημαντική πτώση των επιτοκίων. Η κυβέρνηση στήριξε με πιστώσεις τους αγρότες. Πιστεύουμε πως αυτή η ανάπτυξη θα συνεχιστεί. Και στην Τουρκία και στον κοσμο η γεωργία εξελίσεται.