Η Τουρκία να φιλοξενήσει το Euro του 2020 θέλει ο Ερντογάν
Η Τουρκία θα είναι υποψήφια για την ανάληψη της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2020, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια του 36ου κογκρέσου της UEFA, που λαμβάνει χώρα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη κατασκευή 17 νέων ποδοσφαιρικών σταδίων στη χώρα, τόνισε, πως η Τουρκία είναι μια χώρα με αναρίθμητους φιλάθλους, που αγαπάει πάρα πολύ το άθλημα αυτό. Η Τουρκία είχε καταθέσει από κοινού με την Ελλάδα υποψηφιοτήτα για το Euro του 2008, που κατέληξε όμως στην Αυστρία και την Ελβετία, αλλά και από μόνη της για το Euro 2016, που θα διεξαχθεί τελικά στη Γαλλία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: "Δώστε μας το EURO 2020!Καλύπτουμε τις καθυστερήσεις μας στο θέμα των υποδομών. Ο πληθυσμός μας είναι νεανικός, ο μέσος όρος είναι κάτω των 30 ετών, η Τουρκία έχει μεγάλες δυνατότητες, οικονομικές και αθλητικές. Στην Τουρκία λατρεύουμε το ποδόσφαιρο και υπάρχουν αναρίθμητοι φίλαθλοι".