Η τουρκική Ερυθρή Ημισέληνος παρέχει βοήθεια στα παιδιά του Πατριαρχείου
Η τουρκική Ερυθρή Ημισέληνος έστειλε χτες 8 τόνους τρόφιμα, καθώς επίσης και είδη γραφείου και παιχνίδια, για τα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού του Ελληνικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τεκίν Κιουτσουκαλί, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου, δήλωσε, παρέχοντας τη βοήθεια στην ελληνορθόδοξη κοινότητα, ότι ο πόνος δεν έχει γλώσσα, θρησκεία ή αίρεση.

"Εάν ενημερωνόμαστε για τις ανάγκες σας, μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε," ισχυρίστηκε ο Κιουτσουκαλί, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ανατολή.

Ήταν η πρώτη φορά που η τουρκική Ερυθρή Ημισέληνος παρείχε βοήθεια στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, μιλώντας στην τελετή, ο Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου, ανέφερε ότι κάθε άτομο θα μπορούσε να βρεθεί σε μια στιγμή ανάγκης, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή την καταγωγή του.

"Βασική μας αρχή είναι να ζούμε μαζί και να προσπαθούμε να λύσουμε μαζί τα προβλήματά μας, είτε είμαστε Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί ή Εβραίοι," πρόσθεσε ο κος Αναγνωστόπουλος.

Ο Αναγνωστόπουλος συμπλήρωσε ακόμη ότι, η βοήθεια της τουρκικής Ερυθρής Ημισελήνου ήταν η απόδειξη πως η Τουρκία έχει αλλάξει.