Ιδιωτικοποιούνται ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ
Την πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων στη σημερινή της συνεδρίαση.

Με την απόφαση της Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε στη «Διαύγεια» παρέχεται εξουσιοδότηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να σχεδιάσει, να αποφασίσει και να υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών των ΕΛΤΑ, οι οποίες θα μεταφερθούν στο Ταμείο με νεότερη απόφαση της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων. 

Επίσης, η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε ακόμη την πώληση έως και του συνόλου των μετοχών της ΕΛΒΟ που κατέχει το δημόσιο. Για τον σκοπό αυτό ανατέθηκε στην δικηγορική εταιρεία «Ι.Κ. Ρόκας και Συνεργάτες» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου και στις εταιρείες «Αttica Bank Α.Τ.Ε.» και «KPMG Σύμβουλοι Α.Ε.» το έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου.

Την αντίθεσή του στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και την πώληση έως και του συνόλου των μετοχών της ΕΛΒΟ που αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.