Ιστορική συμφωνία Σαρκοζί - Μέρκελ
Συμφωνία Σαρκοζί - Μέρκελ σε μία ιστορική Σύνοδο Κορυφής, για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, αν χρειαστεί.

Συγκεκριμένα προβλέπεται "ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο το οποίο θα αποτελείται από διμερή συντονισμένα δάνεια στα οποία τα κράτη-μέλη θα οδηγηθούν να συνεισφέρουν και ένα συμπλήρωμα από δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου "

Aναμένεται να γίνουν γνωστά τα βασικά σημεία του κειμένου, όπως οι διαδικασίες που προβλέπει και ο ακριβής ρόλος του ΔΝΤ.

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης εξέφρασε ο Γιώργος Πεταλωτής, λέγοντας ότι: "Είναι θετικό ότι υπάρχει σχέδιο απόφασης που θεωρούμε ότι μας καλύπτει πλήρως. Η απόφαση θα προβλέπει την δημιουργία μηχανισμού κατά βάση ευρωπαϊκού, με συμμετοχή του ΔΝΤ". "Θα στείλει μήνυμα σταθερότητας στις αγορές και θα έχει θετικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης σημαντική στήριξη προς την Ελλάδα θεωρείτε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα και το 2011, παρά την υποβάθμισή τους από τους οίκους αξιολόγησης.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "συμβολική μέρα για όλους τους Έλληνες", που δείχνει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. "Η Ελλάδα, εμείς οι Έλληνες -είπε- έχουμε πάρει δύσκολες αποφάσεις. Κατ' αρχήν την απόφαση να αντιμετωπίσουμε εμείς οι ίδιοι τα δικά μας προβλήματα, να βάλουμε εμείς τάξη στα του οίκου μας, να κάνουμε τις πιο ριζοσπαστικές αλλαγές που έγιναν ποτέ στην πρόσφατη ιστορία της χώρας μας, για να εγγυηθούμε μια Ελλάδα, μια οικονομία βιώσιμη, με διαφάνεια, με κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερίας"