Ιταλία - Οικονομική παρουσίαση της Ελλάδας
Η εκδήλωση «Country Presentation» με στόχο την παρουσίαση των ευκαιριών οικονομικής επένδυσης στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Ένωσης Βιομηχάνων της Ρώμης Confindustria, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού ιταλών επιχειρηματιών.

Η παρουσίαση, οργανώθηκε από το γραφείο εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, από τον κρατικό οργανισμό «Invest in Greece» και από την Ένωση Βιομηχάνων Ιταλίας.

Πολλοί συμμετέχοντες, ζήτησαν από την Πηνελόπη Μπούρα, του Ιnvest in Greece, πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τον τομέα της εναλλακτικής ενέργειας, με τα κίνητρα που προβλέπει η νομοθεσία και με την απλουστευμένη, πλέον, γραφειοκρατική μηχανή.

Δόθηκε επίσης ιδιαίτερο βάρος στον τομέα του τουρισμού, από την στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ένας από τους κύριους προορισμούς που επιλέγουν οι ιταλοί για τις διακοπές τους.

Η Χίλντα Αλισανδράτου, του Invest in Greece, πάντα, υπογράμμισε ότι στην χώρα μας, με τρεις χιλιάδες νησιά και δεκατρείς χιλιάδες εξακόσια εξήντα έξι χιλιόμετρα ακτών, οι μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης και επένδυσης αντιπροσωπεύονται από τον συνεδριακό τουρισμό, από την ενίσχυση και αύξηση των μαρίνων και από την δημιουργία εγκαταστάσεων για γκολφ στα θέρετρα.

Δεν παρέλειψε,δε, να υπενθυμίσει στο ιταλικό ακροατήριο ότι δυο εκ των δέκα καλύτερων «Σπα» στο κόσμο, για ιαματικό τουρισμό και προσωπική ευεξία, βρίσκονται στην Ελλάδα.

Στην ημερίδα, παρενέβησαν, επίσης, δυο από τους πιο σημαντικούς ιταλούς επιχειρηματίες που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα.

Ο Αντρέα Τέστι, υπεύθυνος του τομέα διεθνούς ενέργειας της «Edison», στάθηκε στα «πολλά υπέρ και λίγα κατά» της «επένδυσης Ελλάδα», που στον τομέα της ενέργειας, ανέρχεται συνολικά σε πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Ο δε Σιλβάνο Σαντόνι, της εταιρίας «Santoni costruzioni Spa» πρόσθεσε ότι έχει αξιοποιήσει σαράντα πέντε εκατομμύρια ευρώ, στην ανακαίνιση του τουριστικού συγκροτήματος «Hydra Beach» .

Κατά την περίοδο 2008-2009, επέλεξαν να το επισκεφθούν ενενήντα χιλιάδες ιταλοί.

Στην παρουσίαση, συμμετείχαν ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ιταλία, Χαράλαμπος Ροκανάς, ο πρέσβης της χώρας μας παρά το Βατικανό, Μιλτιάδης Χισκάκης και ο υπεύθυνος του γραφείου εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων της πρεσβείας, Μιχάλης Βρεττάκης.

                                                                  ΑΠΕ-ΜΠΕ