Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ
Με 153 «όχι» από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε, έπειτα από ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σύνολο 294 βουλευτών υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 124 βουλευτές, κατά 153 ενώ 17 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, και ανεξάρτητοι βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση ενώ η ΔΗΜΑΡ μαζί με τους ανεξάρτητους βουλευτές Ανδρέα Λοβέρδο, Χρήστο Αηδόνη και Γιώργο Κασαπίδη δήλωσαν «παρών».

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) και Μανώλης Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ) λόγω ασθένειας, ο Μίμης Ανδρουλάκης και οι τρεις προφυλακισμένοι στο Κορυδαλλό βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η Θεοδώρα Τζάκρη μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Πράξη ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους συμπολίτες της, χαρακτήρισε την υπερψήφιση εκ μέρους της, της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη την οποία ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος τη διέγραψε από μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

«Οι συμπολίτες μου με εμπιστεύθηκαν για να αντιμετωπίσω τα σοβαρά προβλήματα και όχι για να επικυρώνω τα email των δανειστών», τονίζει σε γραπτή δήλωση της η κ. Τζάκρη και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση αυτή χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας, ανικανότητας και έλλειμμα δημοκρατίας και σχεδίου για την έξοδο από την κρίση». (ΑΜΠΕ)