Κοινωνία

Οι γυναίκες επιχειρηματίες στην Τουρκία επενδύουν στο φαγητό

Στις πολυσύχναστες αστικές περιοχές όπως η #Κωνσταντινούπολη, τα εστιατόρια που έχουν σπιτικά μαγειρεμένο φαγητό είναι πολύ δημοφιλή σε εκείνους που επιθυμούν να απέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο από το γρήγορο και έτοιμο φαγητό.

“Ανθίζει” ο ιατρικός τουρισμός στην Τουρκία

O ιατρικός τουρισμός στην Τουρκία θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους τομείς ανάπτυξης για το μέλλον. Η ανάπτυξη της χώρας ως προορισμός ιατρικού τουρισμού συνεχίζεται.

Ο τουρκικός στρατός απαγορεύει το Game of Thrones

Την απαγόρευση προβολής της γνωστής σειράς Game of Thrones στους εκπαιδευόμενούς του αποφάσισε ο τουρκικός στρατός, εισάγοντας ταυτόχρονα μαθήματα επιλογής για το Ισλάμ, όπως αναφέρει η Hurriyet Daily News.

Τουρκία: Προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της μαντίλας

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας προσέφυγε πρώην δικαστής, ζητώντας την ακύρωση ενός αμφιλεγόμενο νόμου που επιτρέπει στα κορίτσια να φορούν την ισλαμική μαντίλα στο σχολείο.

Το πρώτο γκέι περιοδικό στην Τουρκία

Πρόκειται για μια μικρή επανάσταση για την τουρκική κοινότητα των ομοφυλόφιλων, καθώς το πρώτο γκέι περιοδικό είναι έτοιμο να βγει σε επιλεγμένα σημεία στην Τουρκία στις 5 Αυγούστου, προβάλλοντας ένα τμήμα της κοινωνίας που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές διακρίσεις στην καθημερινή του ζωή.

Τουρκία: Αίρεται η απαγόρευση της πρόσβασης στο YouTube

Η ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας αφαίρεσε σήμερα από τον κατάλογο των επισήμως απαγορευμένων διαδικτυακών τόπων τον YouTube, κάτι που σημαίνει πως οι χρήστες του Διαδικτύου στη χώρα θα αποκτήσουν ξανά πρόσβαση σε αυτόν, αφού το ανώτατο δικαστήριο χαρακτήρισε τον αποκλεισμό παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τουρκία: Συλλήψεις μαθητών την Ημέρα Παιδιού

Νέο κύκλο αντιδράσεων κατά τη κυβέρνησης Ερντογάν ανοίγει η βίαιη καταστολή και σύλληψη τριών εφήβων, στη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα του Παιδιού, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για τη δολοφονία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν από την αστυνομία.

Σελίδες