Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του καλοκαιριού
Με σύμμαχο τον καλό καιρό αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα το Σαββατοκύριακο, αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα, εν όψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, την Πέμπτη.

Με αεροπλάνα, πλοία, τρένα, λεωφορεία, αλλά και με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους, εκτιμάται ότι θα φύγουν και οι τελευταίο αδειούχοι του καλοκαιριού, εκμεταλλευόμενοι την αργία του Δεκαπενταύγουστου.

Στα λιμάνια, η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη.

Το Λιμενικό Σώμα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Για σήμερα, από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 23  δρομολόγια, 13 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο.

Επίσης αύριο, από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν 22 πλοία, 16 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

Η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Ελλάδας, έχει προγραμματίσει η Τροχαία, ενώ αποφασίστηκε και η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών την Τετάρτη και την Πέμπτη, 14 και 15 Αυγούστου.(ΑΜΠΕ)