Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου
Κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην Αθήνα, και τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Στις 10 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο, ενώ στις 10:55 κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η στρατιωτική παρέλαση διεξάγεται χωρίς κιγκλιδώματα για το κοινό, ενώ ο χώρος του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη είναι ελεύθερος και οι εξέδρες των επισήμων βρίσκονται εκατέρωθεν του μνημείου.

«Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Ιδίως δε κατά την τρέχουσα κρίσιμη συγκυρία για την Πατρίδα» τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος.

Ο αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια είναι πάντα επίκαιρος, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σημερινή διπλή γιορτή γεμίζει τις καρδιές μας δύναμη και πάθος για την προάσπιση και τη διατήρηση της ελευθερίας μας» τονίζει σε μήνυμά της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σε μήνυμά της η ΝΔ σημειώνει: «Συνεχίζουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον αγώνα για σταθερότητα και ασφάλεια».

«Η επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι η πάλη των λαών, οι λαϊκές εξεγέρσεις κι επαναστάσεις ενάντια στις ξεπερασμένες κοινωνικές τάξεις αποτελούν τη δύναμη που κινεί την ιστορία προς τα μπρος και μπορούν να νικήσουν αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ. 

«Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου μας υπενθυμίζει την ανάγκη για εθνική ενότητα και αυτοσυνειδησία» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Η ελληνική επανάσταση υπήρξε τέκνο του Διαφωτισμού και ως τέτοιο "μια έξοχη στιγμή εκείνης της άνοιξης των λαών", επισημαίνει ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς σε μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Θερμό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας και του λαού της στέλνει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου, τονίζοντας ότι «σήμερα, καθώς η Ελλάδα εργάζεται για να τεθούν οι βάσεις για μακροπρόθεσμη ευημερία, το έθνος μας συνεχίζει να υποστηρίζει τη φίλη και σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ και να βοηθά τον Ελληνικό λαό να φτάσει σ' ένα μέλλον που τόσοι πολλοί αναζητούν: ένα μέλλον όπου όλοι, γυναίκες και άνδρες, είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν τα όνειρά τους».

ΑΜΠΕ