κουρδικό ζήτημα

Οτσαλάν: Το κουρδικό θα λυθεί σε 4-5 μήνες

«Τους επόμενους 4-5 μήνες θα βρεθεί λύση στο κουρδικό ζήτημα, η οποία θα κρίνει το μέλλον όλης της Μέσης Ανατολής. Σε περίπτωση όμως που δεν επιδειχθεί η απαιτούμενη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, το περιφερειακό χάος θα επεκταθεί, ενώ θα υπάρξει και κίνδυνος για μελλοντικά πραξικοπήματα».

Τουρκία:Συνεχίζονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το ΡΚΚ

Ο αρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) συνάντησε στη φυλακή τον αρχηγό των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) για να τον διαβεβαιώσει για τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Δικαίωση για τον Οτζαλάν και ευρωκαταδίκη για την Τουρκία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε, εν μέρει, τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Θα του καταβάλλουν αποζημίωση 25.000 ευρώ.

Τουρκία: Καμία αμνηστία για τα μέλη του ΡΚΚ

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δοθεί γενική αμνηστία στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) ξεκαθάρισε σήμερα η τουρκική κυβέρνηση.

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν με Μπαρζανί

Ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν επισκέφθηκε σήμερα τη νοτιοανατολική Τουρκία για πρώτη φορά μέσα σε δύο δεκαετίες και το ταξίδι του αυτό έχει στόχο να τονώσει την υποστήριξη προς την ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους και να ενισχύσει την επιρροή της Τουρκίας πέραν των νοτίων συνόρων της.

Η Τουρκία διαβεβαιώνει ότι θα γίνει νέα έρευνα για τη σφαγή 33 Κούρδων το 1994

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει εκ νέου τον φάκελο της έρευνας για τους θανάτους 33 Κούρδων χωρικών από μια αεροπορική επιδρομή πριν από 19 χρόνια, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης το οποίο αποφάνθηκε ότι για την επίθεση ευθύνονταν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Τουρκία: Νέο κόμμα που μεταβάλλει τις ισορροπίες

Το φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), στο οποίο συνασπίζονται κινήματα της φιλελεύθερης αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να καθορίσει τη δυναμική της τουρκικής πολιτικής σκηνής, λένε δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές, εν όψει της κρίσιμης για την Τουρκία εκλογικής χρονιάς του 2014.

Τουρκία: Απόστρατοι δικάζονται για το φόνο έξι Κούρδων, 20 χρόνια μετά

Σε δικαστήριο του Σιρνάκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, άρχισε χθες η δίκη έξι Τούρκων απόστρατων στρατιωτικών, μεταξύ των οποίων ένας στρατηγός, οι οποίοι κατηγορούνται ότι βασάνισαν και στη συνέχεια δολοφόνησαν, το 1993, έξι κούρδους χωρικούς, πριν εξαφανίσουν τα πτώματά τους.

Αντισυνταγματική για την Τουρκία η λέξη «Κουρδιστάν»

Στην Τουρκία η λέξη «Κουρδιστάν» είναι σε αντίθεση με τον θεμελιώδη νόμο και πολλά άλλα που σχετίζονται με τους συνταγματικούς νόμους της χώρας, όπως δημοσιεύει το τουρκικό κανάλι CnnTurk.

Σελίδες

Booking.com