Ξεκινάει το Φεστιβάλ Animasyros
Για τέταρτη χρονιά το αniμasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων επιστρέφει στην Σύρο από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων, στο Πνευματικό Κέντρο και στο 1ο Γυμνάσιο Ερμούπολης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές διαγωνιστικού τμήματος, αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, επαγγελματικό φόρουμ, εκπαιδευτικά εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις.

Θα σας περιμένουμε από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και σας καλούμε να απολαύσετε την συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ερμούπολης στην Επίσημη Έναρξη που πραγματοποιείται την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων.

Την ίδια ημέρα, θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μικρού μήκους ταινία Leonardo του Jim Capobianco, πολυβραβευμένου και υποψήφιου για Όσκαρ δημιουργού της Pixar.

Συνολικά, το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει 130 ταινίες από 45 χώρες. 65 από αυτές τις ταινίες περιλαμβάνονται στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, έχοντας επιλεχθεί ανάμεσα στις περισσότερες από 600 συμμετοχές που έλαβε η ομάδα προγράμματος του αnimasyros 4.0.

Αφιερώματα

Το αniμasyros φιλοξενεί φέτος αφιερώματα στα εξής διακεκριμένα φεστιβάλ: Anima Brussels International Animation Film Festival, Hiroshima International Animation Festival, Anim’est International Animation Festival και Be there! Corfu Animation Festival, ενώ το πρόγραμμα ενισχύεται από ένα αφιέρωμα στα 75 χρόνια ταινιών animation από την Αφρική.

Παρουσιάσεις με άρωμα Χόλυγουντ

Ο Jim Capobianco κι ο Cassidy Curtis θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ, εκπροσωπώντας τα διάσημα αμερικανικά στούντιο Pixar & Dreamworks αντιστοίχως.

Ο Jim Capobianco έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις ταινίες Ρατατούης -που του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου-, Ο βασιλιάς των λιονταριών, Wall E και UP.

Ο Cassidy Curtis είναι ο Supervising Animator της ταινίας How to Train Your Dragon, ενώ έχει συμμετάσχει στη δημιουργία των Shrek & Μαδαγασκάρη.

Οι παρουσιάσεις τους το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν οι ταινίες How to Train Your Dragon και Ρατατούης.

Επαγγελματικό Φόρουμ

Πιστό στην εκπαιδευτική του αποστολή το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει στο φόρουμ την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου επαγγελματίες του animation. Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.

Παράλληλα

Θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ η Φανή Βογιατζή παρουσιάζει το "Cut, fold, glue, wear" όπου μας προσκαλεί να φτιάξουμε πρωτότυπα αξεσουάρ με ντεκουπαρισμένα υλικά-cut outs.

Όπως κάθε χρόνο σπουδαστές του Ιονίου Πανεπιστημίου θα παρακολουθήσουν όλη τη διοργάνωση και θα συμμετάσχουν στο οπτικοακουστικό εργαστήρι, καταγράφοντας το αniμasyros 4.0 σε μια ταινία making of, που θα προβληθεί στην Τελετή Λήξης, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Εκεί, πέρα από τα βραβεία και τις διακρίσεις, θα γιορτάσουμε μαζί σ’ ένα μεγάλο πάρτι το φινάλε του πιο animated φεστιβάλ της χώρας.