Ξεκινάει το Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας

O Δήμος Nilufer της Προύσας διοργανώνει στις 1-2 Σεπτεμβρίου 2011 το Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που ενισχύουν την ελληνοτουρκική φιλία. Αναμένεται να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ 100 άτομα από την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει , επίσης, την συνάντηση των προσφύγων που μετανάστευσαν στην Ελλάδα, από την Gölyazı και Görükle της Προύσας, με την Ανταλλαγή των Πληθυσμών.

Το διήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 1 Σεπτεμβρίου με τα εγκαίνια της έκθεσης του Γ.Κοτζαερίδη, με τίτλο «Αντίπερα Όχθη» , στο Πολιτιστικό Κέντρο Golyazi. Ύστερα από την συναυλία που θα δώσει η Πολυφωνική Ορχήστρα του Δήμου Νιλουφέρ, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση , με την συμμέτοχη όλων των καλεσμένων, προς την Πλατεία Golyazi. Στην Πλατεία ,οι ομάδες από το Δήμο της Βέροιας και των Σερρών θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς .

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα τελειώσει στις 20:30, στην Πλατεία İhsaniye, με την συναυλία της Τουρκάλας τραγουδίστριας Λεμάν Σαμ. Η διάσημη τραγουδίστρια θα σφραγίσει το Φεστιβάλ με τις ελληνο-τουρκικές μελωδίες, με την συμμετοχή της μπάντας Cafe Aman .

Την δεύτερη ημέρα, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στην επαρχία Görükle. Στις 17:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης του Γ.Κοτζαερίδη με τίτλο «Αγαπημένε μου Görükle». Ακολούθως , στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί προς την Πλατεία Görükle με συνοδεία ελληνο-τουρκικών χορών ,οι συμμετέχοντες θα απευθύνουν σε όλο τον κόσμο έκκληση για ειρήνη.

Το κλείσιμο του Φεστιβάλ θα γίνει με την συναυλία της Χορωδίας Ιδρύματος Ανταλλαγέντων Λωζάννης, στις 18:30.

Το Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας είχε αναγγελθεί ότι θα πραγματοποιείται εναλλάξ στις δύο περιοχές, της Προύσας και της Βέροιας, κατά την επίσκεψη του Δημάρχου της Νιλουφέρ, Mustafa Bozbey, στην Βέροια . Μάλιστα, είχε προταθεί, λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα, να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο το Φεστιβάλ αυτό από την Προύσα.

Booking.com