Ξεκινούν οι διαδικασίες για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα
Την έναρξη της πανελλαδικής καμπάνιας εγγραφής μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που αποτελεί το πρώτο βήμα στην πορεία προς την μετεξέλιξή του σε ενιαίο πολιτικό φορέα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΟ της παράταξης Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σταθμός σε αυτή την πορεία είναι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του φθινοπώρου και το ιδρυτικό συνέδριο την άνοιξη. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση, ιδιαίτερα για το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων.   

«Δεν ξεκινάμε τώρα πορεία προς το λαό, αλλά από νέα αφετηρία συνεχίζουμε μαζί με το λαό την κοινή μας αυτή πορεία, την πορεία λαϊκής χειραφέτησης για να αποτρέψουμε την κοινωνική καταστροφή, να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου και να φέρουμε το λαό στην εξουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως θεσμικό και πολιτικό υποκείμενο του λαού στην εξουσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το εγχείρημα της ενιαιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει σαφή μεν αριστερή προοδευτική ταυτότητα, αλλά θέλει επίσης να εκφράσει «όλους όσοι επαναπροσδιορίζουν την πολιτική τους συνείδηση στη βάση του κοινωνικού τους συμφέροντος και όχι της κομματικής τους καταγωγής».
Εξάλλου, με στίχους του Κώστα Βάρναλη ανταπάντησε στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας. "Χθες ο πρωθυπουργός φρόντισε, στους στίχους του Καβάφη που του είπα το Σάββατο, να μου απαντήσει με στίχους του Καβάφη: "Αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια...", ανέφερε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: "Όλως τυχαίως πρόκειται για στίχους από το «Απολείπειν ο θεός Αντώνιον".
Συνεχίζοντας και αναφέροντας ότι δεν του δόθηκε χτες η δυνατότητα να απαντήσει απευθείας από τη Βουλή στον κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας απάντησε εκ νέου με στίχους, αυτή τη φορά του Κώστα Βάρναλη: "Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θάμα", είπε και συμπλήρωσε ότι "αυτό είναι η κυβέρνησή μας".