Λουκάς Παπαδήμος: χρειαζόμαστε ενότητα, συνεννόηση και σύνεση

«Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη μεγαλύτερη» είπε ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης έλαβε από τον Πρόεδρο εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο ίδιος τόνισε ότι η οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και ότι οι επιλογές που θα γίνουν από εδώ και στο εξής θα έχουν καθοριστική σημασία. «Δεν θα είναι εύκολη η πορεία, αλλά με ενότητα, συνεννόηση και σύνεση τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν» τόνισε.

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ο κ. Παπαδήμος, αφού ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, επεσήμανε ότι δεν είναι πολιτικός, αλλά έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής του ζωής στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Υπογράμμισε την ανάγκη να συμβάλουν όλοι στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανόρθωση της οικονομίας, η οποία όπως είπε, έχει τεράστια προβλήματα, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι και οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν σημασία για την πορεία του ελληνικού λαού.

Εκτίμησε ότι η πορεία δεν θα είναι εύκολη, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν ταχύτερα και με μικρότερο κόστος, αν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση.

Επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο έργο να επιτελέσει και αυτό είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή στην Ευρωζώνη, είπε ότι είναι εγγύηση της οικονομικής σταθερότητας, συντελεστής οικονομικής ευημερίας και η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη θα διευκολύνει την ανάπτυξη.

«Πρέπει όλοι να είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα, εφόσον είμαστε ενωμένοι και συνεργαστούμε συστηματικά και στενά για την επίτευξη των στόχων».

Παράλληλα τόνισε ότι από την πλευρά του δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό.

Ερωτηθείς για το χρόνο των εκλογών είπε ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς, όμως, ισχύει το πλαίσιο αρχών που συμφώνησαν οι Γ.Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς στις 6 Νοέμβριου.(in.gr)