Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της μεγαλύτερης αποστολής Τούρκων επιχειρηματιών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της μεγαλύτερης αποστολής Τούρκων επιχειρηματιών που έχει έρθει ποτέ στη Βόρεια Ελλάδα, στις 3-4 Απριλίου, όπου συνολικά συμμετείχαν 35 εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων της γείτονας χώρας, καθώς και η ηγεσία της TUGIAD, της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών της Τουρκίας. 

Στην επιχειρηματική αποστολή, η οποία βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, ήταν παρών και ο πρόεδρός της, Ali Yucelen, καθώς και σχεδόν όλο το Δ.Σ. της. Από το Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος την αποστολή υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος, κ. Συμεωνίδης και ο κ. Χατζημανώλης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η TUGIAD είναι η μοναδική ανάλογη ένωση για νέους επιχειρηματίες στην Τουρκία, απαριθμεί 850 επιχειρήσεις-μέλη, οι οποίες είναι κυρίως εξωστρεφείς και δραστηριοποιούνται σε εξήντα διαφορετικούς παραγωγικούς τομείς. Οι  επιχειρηματίες, οι οποίοι συνάντησαν στη Θεσσαλονίκη Έλληνες επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια Επιχειρηματικού Συμποσίου, ασχολούνται με κατασκευές, τουρισμό, real estate, μεταφορές, κ.α.

Στο περιθώριο της συνάντησης υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος και της TUGIAD.
Η διοργάνωση της αποστολής έγινε από την Silver Star Holidays σε συνεργασία με την TUGIAD από την τουρκική πλευρά και το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος από ελληνικής πλευράς.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στη Θεσσαλονίκη, οι Τούρκοι επιχειρηματίες, συναντήθηκαν και με τη Διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ.