Μεγάλη αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Τουρκία από αραβικές χώρες
Μεγάλη αύξηση της τάξης του 98% σημειώθηκε στις αφίξεις τουριστών στην Τουρκία από αραβικές χώρες.

 

Αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των τουριστών που έρχονται από το Κατάρ, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

«Οι πολιτικές και οι οικονομικές σχέσεις που έχει συνάψει η Τουρκία με τις χώρες του Κόλπου τα τελευταία χρόνια είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που επιδρά στις προτιμήσεις των Αράβων τουριστών. Ένας άλλος παράγοντας είναι τα τουρκικά σίριαλ που σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης», σύμφωνα με τον πολιτιστικό ακόλουθο της Τουρκίας στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sedat Gönüllüoğlu.

Οι Άραβες τουρίστες επηρεάζονται πολύ από τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της Τουρκίας και από το περιβάλλον στο οποίο αισθάνονται περισσότερο άνετοι από ότι στις δυτικές χώρες. Καθοριστικό ρόλο στις προτιμήσεις των Αράβων τουριστών έχουν η υψηλή ποιότητα των τουρκικών εμπορικών κέντρων και οι χαμηλές τιμές σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές χώρες.

Τα ταξιδιωτικά πακέτα και οι προσφορές ταξιδιών των τουριστικών γραφείων που ανακαλύπτουν την αυξανόμενη αξία της Τουρκίας συμβάλλουν στην αύξηση των αφίξεων τουριστών από διάφορες χώρες. Η αύξηση των απευθείας πτήσεων των Τουρκικών Αερογραμμών προς τις χώρες της περιοχής επιταχύνει την προσέγγιση του αραβικού και του τουρκικού λαού.

Το πρώτο τρίμηνο του 2012 καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 102% στις αφίξεις των τουριστών από το Κατάρ, 86% από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 54% από το Κουβέιτ και 49% από το Μπαχρέιν.

Αύξηση της τάξης του 98% κατά μέσο όρο σημειώθηκε στις αφίξεις τουριστών από αραβικές χώρες κατά την τελευταία πενταετία.