Μεγάλη συμμετοχή στο 2ο ελληνο-τουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ

Τη δημιουργία μιας μόνιμης γραμματείας, έργο της οποίας θα είναι να καταγράφει και να παρακολουθεί την πορεία των θεμάτων που τίθενται στον τομέα των ελληνοτουρκικών επιχειρηματικών συνεργασιών αλλά και να οργανώνει τα επόμενα φόρουμ, πρότεινε ο πρόεδρος επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης, Νίκος Αγγελίδης, από το βήμα του διήμερου επιχειρηματικού φόρουμ που πραγματοποιείται στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 270 επιχειρηματιών, μελών των επιμελητηρίων των δύο χωρών. Ο κ.Αγγελίδης όπως και άλλοι ομόλογοί του απηύθυναν έκκληση προς τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να κινήσουν διαδικασίες ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα που σχετίζονται με τους δασμούς και οι επιχειρηματίες των δύο χωρών να μπορούν, να προωθούν με μεγαλύτερη άνεση τα προϊόντας τους και ειδικά σε ό,τι αφορά τα αγροτικά προϊόντα.

Διοργανωτής του φόρουμ είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), σε συνεργασία με την Ένωση Τουρκικών Επιμελητηρίων (ΤΟΒΒ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο Ροδόπης, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό επιμελητήριο Ροδόπης, το επιμελητήριο της Αδριανούπολης και το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) της Τουρκίας. Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

 

Οι εργασίες του φόρουμ ξεκίνησαν το πρωί με διμερείς συναντήσεις εκπροσώπων επιχειρηματιών των δύο χωρών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, τροφίμων, δομικών υλικών, επίπλων, γεωργικών προϊόντων, μεταφορών και υπηρεσιών, προκειμένου να διερευνηθούν τα πεδία συνεργασίας.

 

Χαιρετισμό στους συμμετέχοντες απηύθυναν οι Αργύρης Αργυρόπουλος πρόεδρος επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης, Νίκος Αγγελίδης πρόεδρος εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Ροδόπης, Άγγελος Τσατσούλης πρόεδρος επιμελητηρίου Καβάλας, Εκρέμ Ντεμίρτας, πρόεδρος επιμελητηρίου Σμύρνης και Μουσταφά Γιαρνιμτσί, πρόεδρος του επιμελητηρίου εμπορευμάτων Αδριανούπολης. Στις απογευματινές εργασίες της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από τους: Παναγιώτη Κούτσικο, πρόεδρο του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου, Σελίμ Ενγκελί πρόεδρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK)/ Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Δημήτρη Παπανικολάου αντιπρόεδρο του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Γιώργο Κασσιμάτη πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και Ριφάτ Χισαρτικλίογλου πρόεδρο της Ένωσης Τουρκικών Επιμελητηρίων. Επίσης, στην ίδια ενότητα θα μιλήσουν ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης, ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τουρκίας Νιχάτ Εργκιούν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα Χασάν Γκογκούς. Συντονιστής της ενότητας θα είναι ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν με τομεακές παρουσιάσεις επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και διμερείς συναντήσεις εκπροσώπων εταιρειών και κρατικών θεσμών, ενώ το φόρουμ θα ολοκληρωθεί αύριο, με επισκέψεις των συμμετεχόντων στα αξιοθέατα του νομού Ροδόπης.

ΑΠΕ

Booking.com