Το "Μεγάλο Παζάρι" θα παραμένει ανοιχτό και την Κυριακή
Η ιστορική αγορά της Κωνσταντινούπολης, το γνωστό «Μεγάλο Παζάρι»(Kapalı Çarşı) θα παραμένει ανοιχτό και την Κυριακή, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της τουριστικής διακίνησης στην Πόλη.

Η αναφερόμενη αγορά απασχολεί τους καλοκαιρινούς μήνες 30.000 υπαλλήλους, ενώ την επισκέπτονται καθημερινά μεταξύ των 250.000-400.000 επισκεπτών.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των 3.600 καταστηματαρχών της αγοράς, Χασάν Φιράτ, οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην τουρκική οικονομία, προέτρεψε τους καταστηματάρχες να σκεφτούν την επέκταση της λειτουργίας των μαγαζιών του παζαριού και την Κυριακή.

Το μεγαλύτερο μέρος της εμπορικής διακίνησης των καταστημάτων στην Πόλη, γίνεται από τους ξένους τουρίστες, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 70% επί του συνόλου των καταναλωτών-πελατών που επισκέπτονται την αναφερόμενη παραδοσιακή αγορά.

 

Το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων, την Κυριακή, θα τεθεί σε ψηφοφορία μεταξύ των ιδιοκτητών, ενώ στην περίπτωση που το ποσοστό των θετικών ψήφων φτάσει στο 50%, τότε, η διοίκηση της αγοράς, θα κρατήσει τα καταστήματα ανοιχτά και την Κυριακή, επισημαίνει ο κ. Φιράτ.

ΑΠΕ