Μεγάλοι φόροι για τους Τούρκους καταναλωτές από το νέο έτος

Την τελευταία ημέρα του 2009 ανακοινώθηκαν μια σειρά από αυξήσεις στους φόρους πολλών προϊόντων για τους Τούρκους καταναλωτές. 

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ÖTV) για προϊόντα όπως ο καπνός και τα  οινοπνευματώδη ποτά μέχρι και  το πετρέλαιο και τα μηχανοκίνητα οχήματα. Αυτή η αύξηση του φόρου δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Πέμπτη και θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 1 Ιανουαρίου.

«Οι ντόπιοι παραγωγοί θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές, ενώ οι ξένοι παραγωγοί, που ήδη κυριαρχούν στην αγορά, δεν θα μπορούν να επιλέξουν το ίδιο προϊόν και να δημιουργηθεί έτσι άδικος ανταγωνισμός στην αγορά», είπε  ο ανώτερος υπάλληλος.

Την Πέμπτη ,ένας ανώτερος υπάλληλος  του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας   ανακοίνωσε στην εφημερίδα Today’s Zaman  πως ένα αξιοσημείωτο μέρος του χρηματικού ποσού που θα «βγουν» από τους αυξημένους φόρους, γύρω στα 3 δισεκατομμύρια TL  (τουρκικές λίρες) , μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αυξήσουν τις συντάξεις το έτος 2010.

Booking.com