Μειονότητες

Ο «παγωμένος» Πατριάρχης στη χιονισμένη Κωνσταντινούπολη

Περίπατο στην χιονισμένη #Κωνσταντινούπολη έκανε ο Οικουμενικός #Πατριάρχης #Βαρθολομαίος συνοδευόμενος από κληρικούς της Πατριαρχικής αυλής.

Εκκενώθηκε ο χώρος στον Βοτανικό, όπου θα γίνει το τζαμί

Yστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση της αστυνομίας, στις 6:30 το πρωί, και χωρίς να προκληθούν επεισόδια, εκκενώθηκε ο χώρος στον Βοτανικό, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το τζαμί.

Ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης μετά την Ανταλλαγή Πληθυσμών

Το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού διοργανώνει το 2ο Επιστημονικό του συνέδριο με θέμα: «Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης μετά τη Συνθήκη Ανταλλαγής Πληθυσμών (1923-2016)».

Πρώτο διεθνές βραβείο στη ταινία των μαθητών του Μειονοτικού Σχολείου Κομοτηνής

Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Ονειροπόλος» των μαθητών του Μειονοτικού Γυμνασίου - Λυκείου Κομοτηνής κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

Η νέα «γενιά» των Ελλήνων της Σμύρνης

«Απαντώ στο Αλίκη, στο Αλίς αλλά και στο Αλίτσια, ανάλογα με τον συνομιλητή μου», εξηγεί η κ. Αλίκη Πετρίνη, καθώς μας υποδέχεται στο ζαχαροπλαστείο Sevinç, αγαπημένο στέκι των παλιών Σμυρνιών, που λειτουργεί από το 1957. Τη ρωμαίικη καταγωγή της «μαρτυρά» η κομψότητα, ο βηματισμός αλλά και η τραγουδιστή εκφορά της ελληνικής. Στη Σμύρνη ζει από το 1972, εποχή που οι κάτοικοι ελληνικής καταγωγής ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα.

Σελίδες

Booking.com