Μειονότητες άλλων θρησκευμάτων

Βιβλίο: Το να είσαι ‘άλλος’ στο Γιεσίλτσαμ

(Η αναπαράσταση των μη μουσουλμάνων στον τουρκικό κινηματογράφο από τις αρχές έως τη δεκαετία 1980)
Dilara Balcı
Η τέχνη του κινηματογράφου, εισχώρησε στο Οθωμανικό κράτος και κέρδισε δημοσιότητα χάρις στους ξένους υπηκόους και τις εθνικές μειονότητες. Η προσφορά των μη μουσουλμάνων στον τομέα του κινηματογράφου, είναι αδιαμφισβήτητη. Από τα τελευταία χρόνια του Οθωμανικού κράτους έως τη δεκαετία του 1960 οι μη μουσουλμάνοι έβαλαν την υπογραφή τους σε κάθε τομέα, από την παραγωγή ως τη διοίκηση επιχειρήσεων, από την υποκριτική και την εικόνα, ως την σκηνοθεσία, και από τη σκηνοθεσία ως το μοντάζ.

Φακέλωμα με μυστικούς κωδικούς για τις μειονότητες στην Τουρκία

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι μειονότητες που ζουν στη χώρα -μεταξύ τους και οι Έλληνες- έχουν ένα «μυστικό κωδικό γένους» ανάλογα με το σε ποια κοινότητα ανήκουν και ότι αυτή η πληροφορία χρησιμοποιείται από το υπουργείο Παιδείας.

Από τον Αρίντς προς τις μειονότητες: Πολλαπλασιαστείτε

Οι αναγνωρισμένες μειονότητες της Τουρκίας πρέπει να πολλαπλασιαστούν έτσι ώστε να αυξηθούν πληθυσμιακά, δήλωσε ο Μπουλέντ Αρίντς, αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση

Τα αιτήματα των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων παρουσίασε τη Δευτέρα στην υποεπιτροπή που έχει συσταθεί στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση

Πρόσκληση από την τουρκική βουλή στους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων

Η Υποεπιτροπή Συγκερασμού Συντάγματος της τουρκικής βουλής αποφάσισε να καλέσει στην βουλή τους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων για να ακούσει τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα του νέου συντάγματος.

Στον γεύμα Ιφτάρ των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων ο Ερντογάν

Αναδύεται μια «νέα Τουρκία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στις ηγεσίες των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στη γειτονική χώρα, στη διάρκεια τελετουργικό γεύματος κατάλυσης της νηστείας του Ραμαζανίου (Ιφτάρ).

Η Τουρκία θα επιστρέψει τα ακίνητα όλων των μειονοτικών ιδρυμάτων

Σημαντικές αλλαγές υπέρ των μειονοτικών ευαγών ιδρυμάτων (βακούφια) προβλέπει η τροποποίηση του τουρκικού νόμου περί βακουφίων, που πραγματοποιήθηκε μέσω κυβερνητικού διατάγματος στις 22 Αυγούστου και δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης.

Υπέρ της τέλεσης λειτουργίας στην Αγια-Σοφιά θρησκευτικός αξιωματούχος της Τουρκίας

Το ενδεχόμενο να εισηγηθεί να επιτραπεί η τέλεση λειτουργίας στην Αγια-Σοφιά άφησε χθες ανοιχτό ο ανώτατος θρησκευτικός αξιωματούχος της Τουρκίας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι υποστηρίζει τη θρησκευτική ελευθερία όλων.

İftar από τα μειονοτικά ιδρύματα

Αν μια θρησκευτική κοινότητα ζήτα να εκπαιδεύσει νέους κληρικούς ,το κοσμικό κράτος οφείλει να ανταποκριθεί σε αυτήν την έκκληση, δήλωσε ο Μπουλέντ Αρίντς, Υπουργός Επικρατείας και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός που παρέστη σε δείπνο (iftar), το οποίο παρέθεσαν τα μειονοτικά ιδρύματα της Τουρκίας , στο πλαίσιο του ιερού μήνα της νηστείας Ραμαζανιού.

Διαμαρτυρία Γκρίζων Λύκων για τη λειτουργία στη Μονή Παναγίας Σουμελά

Ο βουλευτής Τραπεζούντας του Κόμματος Εθνικής Δράσης(MHP), Σουλεϊμάν Λατίφ Γιουνούσογολυ, και κάποια μέλη του ιδίου κόμματος ,διαμαρτυρήθηκαν για την λειτουργία στη Μονή Παναγία Σουμελά που θα τελεστεί στις 15 Αυγούστου.

Σελίδες

Booking.com