Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αν «κολλάτε» στο Facebook, μπορεί να έχει να κάνει και με τα γονίδιά σας

Το πόσες ώρες αφιερώνει κανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το #Facebook, στον ηλεκτρονικό «τζόγο» και γενικά στο διαδίκτυο, φαίνεται να εξαρτάται και από τα γονίδιά του. Σε αυτό το κάπως απροσδόκητο συμπέρασμα κατέληξε μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η πρώτη του είδους της.

Τουρκία: Παραμένει "κλειστό" το YouTube

Το YouTube θα παραμείνει μη προσβάσιμο στην Τουρκία όσο 15 αμφισβητούμενα βίντεο παραμένουν αναρτημένα σε αυτό, αποφάσισε το ίδιο δικαστήριο που είχε διατάξει μερικές ώρες νωρίτερα την άρση του αποκλεισμού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε σήμερα τουρκικό δικαστήριο.

Η Τουρκία μπλοκάρει την πρόσβαση και στο YouTube

Η Τουρκία μπλοκάρει την πρόσβαση στο YouTube, μία ημέρα μετά τη δικαστική απόφαση που ζητά την άρση της απαγόρευσης στο Twitter, την οποία στηρίζει ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με εντολή Ερντογάν έκλεισε το Twitter στην Τουρκία

Το όργανο εποπτείας των τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας BTK ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρόσβαση στο Twitter αποκλείσθηκε με δικαστικές αποφάσεις έπειτα από αγωγές πολιτών για παραβίαση της ιδιωτικότητας από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Χιλιάδες φιλοκυβερνητικούς εθελοντές για τα social media δημιουργεί η Τουρκία

Ομάδα 6.000 εθελοντών που θα έχουν ως καθήκον να προωθούν τις κυβερνητικές θέσεις και να παρακολουθούν συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), δημιουργεί η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Wall Street Journal», στον απόηχο των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που γιγαντώθηκαν σε μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτά τα μέσα.

Η τουρκική κυβέρνηση καλεί τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να συνεργαστούν μαζί της

Ο τούρκος υπουργός Επικοινωνίας Μπιναλί Γιλντιρίμ επέκρινε σήμερα το ρόλο που διαδραματίζουν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων και τους κάλεσε να συνεργαστούν με τις τουρκικές αρχές απειλώντας ότι διαφορετικά θα τους επιβληθούν κυρώσεις.

Η 'Αγκυρα ζήτησε από το Twitter να ανοίξει γραφείο εκπροσώπησης εντός της χώρας

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από το Twitter να ιδρύσει ένα γραφείο εκπροσώπησης εντός της χώρας.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολιτική στην Τουρκία

Λαμβανομένου υπόψη του ρόλου τους στις διαδηλώσεις και τη διάδοση της πληροφορίας κατά τις εξεγέρσεις της Μέσης Ανατολής, τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, εγκωμιάζονται τους τελευταίους μήνες για τη δυνατότητά τους να δώσουν ισχυρά πολιτικά εργαλεία στα χέρια των καταπιεσμένων πληθυσμών.

Booking.com