Μεσούτ Γιλμάζ: «Οι δηλώσεις μου παρανοήθηκαν»
"Οι δηλώσεις μου παρανοήθηκαν» είπε ο τέως πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για εμπρησμούς των ελληνικών δασών από τούρκους πράκτορες.

Με γραπτή του δήλωση, ο Μεσούτ Γιλμάζ ανασκεύασε την ομολογία του, αποδίδοντας τη σε λάθος του δημοσιογράφου, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι μιλούσε για πυρκαγιές στην Τουρκία από ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ωστόσο Οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν.

"Οι φίλοι μας, οι Έλληνες βιάστηκαν να αντιδράσουν" είπε χαρακτηριστικά ο Γιλμάζ.

«Η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας» δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας, επισημαίνοντας πως είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις του Μεσούτ Γιλμάζ για τουρκικό δάκτυλο πίσω από εμπρησμούς ελληνικών δασών τη δεκαετία του '90.

Ο τέως πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ,σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Birgun είχε δηλώσει: "Πέραν των κρατικών μυστικών όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στην αναφορά. Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες αγνώστων δραστών δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο."