Μετανάστες ναυαγοί δυτικά της Κέρκυρας
Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους μετανάστες, 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας, μετά το ναυάγιο του ξύλινου δουλεμπορικού σκάφους τουρκικής προέλευσης, «Hasan Reis», χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση οι μετανάστες είναι 232, μεταξύ των οποίων και δύο Τούρκοι δουλέμποροι, τους οποίους περισυνέλεξε το φορτηγό πλοίο «Momentum scan», με σημαία Ολλανδίας και τους μετέφερε, συνοδεία πλωτού σκάφους του λιμενικού σώματος, στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Το Λιμενικό κατέγραψε 214 άνδρες, 5 γυναίκες και 11 παιδιά. Δεκαπέντε άνδρες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, για την παροχή πρώτων βοηθειών. Το ναυάγιο έγινε γνωστό μετά από τηλεφώνημα ενός εκ των μεταναστών στην Αστυνομία της Κέρκυρας, γύρω στις 8 το βράδυ. Πληροφορίες αναφέρουν οτι οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο δουλεμπορικό από τα δυτικά ή νοτιοδυτικά παράλια της Πελοποννήσου κι είχαν προορισμό τη βόρεια Ευρώπη με ενδιάμεσο σταθμό την Ιταλία.

Οι μετανάστες, που δήλωσαν Αφγανοί, ισχυρίζονται ότι στο ξύλινο σκάφος επέβαιναν συνολικά 263 άτομα. Στις έρευνες που συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, συμμετέχουν παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα» και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης.