Μη μουσουλμανικές μειονότητες

Βιβλίο: Το να είσαι ‘άλλος’ στο Γιεσίλτσαμ

(Η αναπαράσταση των μη μουσουλμάνων στον τουρκικό κινηματογράφο από τις αρχές έως τη δεκαετία 1980)
Dilara Balcı
Η τέχνη του κινηματογράφου, εισχώρησε στο Οθωμανικό κράτος και κέρδισε δημοσιότητα χάρις στους ξένους υπηκόους και τις εθνικές μειονότητες. Η προσφορά των μη μουσουλμάνων στον τομέα του κινηματογράφου, είναι αδιαμφισβήτητη. Από τα τελευταία χρόνια του Οθωμανικού κράτους έως τη δεκαετία του 1960 οι μη μουσουλμάνοι έβαλαν την υπογραφή τους σε κάθε τομέα, από την παραγωγή ως τη διοίκηση επιχειρήσεων, από την υποκριτική και την εικόνα, ως την σκηνοθεσία, και από τη σκηνοθεσία ως το μοντάζ.

Φακέλωμα με μυστικούς κωδικούς για τις μειονότητες στην Τουρκία

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι μειονότητες που ζουν στη χώρα -μεταξύ τους και οι Έλληνες- έχουν ένα «μυστικό κωδικό γένους» ανάλογα με το σε ποια κοινότητα ανήκουν και ότι αυτή η πληροφορία χρησιμοποιείται από το υπουργείο Παιδείας.

Από τον Αρίντς προς τις μειονότητες: Πολλαπλασιαστείτε

Οι αναγνωρισμένες μειονότητες της Τουρκίας πρέπει να πολλαπλασιαστούν έτσι ώστε να αυξηθούν πληθυσμιακά, δήλωσε ο Μπουλέντ Αρίντς, αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση

Τα αιτήματα των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων παρουσίασε τη Δευτέρα στην υποεπιτροπή που έχει συσταθεί στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση

Πρόσκληση από την τουρκική βουλή στους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων

Η Υποεπιτροπή Συγκερασμού Συντάγματος της τουρκικής βουλής αποφάσισε να καλέσει στην βουλή τους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων για να ακούσει τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα του νέου συντάγματος.

Στον γεύμα Ιφτάρ των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων ο Ερντογάν

Αναδύεται μια «νέα Τουρκία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στις ηγεσίες των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στη γειτονική χώρα, στη διάρκεια τελετουργικό γεύματος κατάλυσης της νηστείας του Ραμαζανίου (Ιφτάρ).

Περισσότερες θρησκευτικές ελευθερίες ζήτησε από την Τουρκία ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Να ενισχύσει την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ζητά από την Τουρκία, ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργκ.

Το μετάλλιο "'Αγιος Βασίλειος, ο Χρυσός Χατζής" στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Τουρκία-Το μετάλλιο «'Αγιος Βασίλειος, ο Χρυσός Χατζής», απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η Ομοσπονδία Καππαδοκικών Σωματείων. Σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο Προκόπιο (URGUP) της Καππαδοκίας, στο πλαίσιο συνεδρίου με θέμα «Καππαδοκία, η κοιτίδα των πολιτισμών»

"Μειονότητες άλλων θρησκευμάτων" αντί "Μη μουσουλμανικές μειονότητες"

Τουρκία-Η Τουρκία θα πάψει να χρησιμοποιεί τον όρο «μη μουσουλμανικές μειονότητες» στην επίσημη αλληλογραφία της με την Ε.Ε., σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, αρμό

Πατριαρχικό συλλείτουργο στην Καππαδοκία

Τουρκία-Πανηγυρικό πατριαρχικό συλλείτουργο έγινε σήμερα στη Μαλακωπή Καππαδοκίας προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και με την συμμετοχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Σμολένσκ κ. Ιλαρίωνα.

Σελίδες

Booking.com