«Μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες κατά του ρατσισμού»

Έκθεση σκίτσων και ζωγραφικής με τίτλο «Μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες κατά του ρατσισμού» εγκαινιάζεται το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 13:00. Την έκθεση διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) στον Πολυχώρο «The Hub».

Γνωστοί Έλληνες σκιτσογράφοι και μαθητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας 2012-2013 ενώνουν τα πενάκια τους ενάντια στη ρατσιστική βία και την ξενοφοβία. Με περισσότερα από 40 έργα, σχολιάζουν τις μορφές ρατσιστικών διακρίσεων στην Ελλάδα του σήμερα και αποτυπώνουν το όραμά τους για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς μισαλλοδοξία.

Οι σκιτσογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι: Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Γιάννης Δερμετζόγλου, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Μιχάλης Κουντούρης, Κώστας Κουφογιώργος, Σπύρος Ορνεράκης, Βαγγέλης Παπαβασιλείου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Παυλίδης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Soloup, Στάθης, Ηλίας Ταμπακέας και Μαρία Τζαμπούρα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2013, συμπίπτουν με την απονομή των βραβείων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας σε μαθητές/τριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε ασυνόδευτους ανήλικους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε κέντρα υποδοχής, καθώς και σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία μέσα σε καταστήματα κράτησης.

INFO
«Μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες κατά του ρατσισμού»
Πολυχώρος «The Hub»
Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα
Διάρκεια: 9-13 Νοεμβρίου 2013

Booking.com