Μήνυμα Eρντογάν για εθνική συμφιλίωση

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα επιδιώξει να υπάρξει μια περίοδος εθνικής συμφιλίωσης, στην πρώτη του ομιλία ως ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας.

 «Το λέω αυτό από την καρδιά μου. Ας ανοίξουμε σήμερα μια νέα περίοδο κοινωνικής συμφιλίωσης και ας αφήσουμε τις διενέξεις του παρελθόντος στην Τουρκία του παρελθόντος», δήλωσε ο Ερντογάν ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του από το μπαλκόνι των κεντρικών γραφείων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στην Άγκυρα.

«Κλείσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) μια εποχή και εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή», υποστήριξε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης, υποσχόμενος να είναι «πρόεδρος και των 77 εκατομμυρίων Τούρκων». Ο Ερντογάν κέρδισε χθες Κυριακή από τον πρώτο γύρο τις πρώτες άμεσες προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στη χώρα.

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για «βραδιά νίκης της δημοκρατίας και της λαϊκής βούλησης». «Σήμερα κλείνουμε τις πόρτες μιας περιόδου και κάνουμε το πρώτο βήμα για εγκαινιάσουμε μια νέα περίοδο» είπε και χαρακτηρίζοντας την εκλογική του νίκη ως «πλήρη λαϊκή κυριαρχία», είπε ότι «σήμερα αγκαλιάζεται το κράτος με το έθνος». Έκανε έκκληση για «νέα κοινωνική συναίνεση» και είπε : «Υπάρχουν Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί, Ιουδαίοι, Αλεβίδες, Σουνίτες, Κούρδοι, Λάζοι, Τσερκέζοι, Έλληνες, Αρμένιοι, αλλά πάνω από όλα υπάρχουν πολίτες της Τουρκίας».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, ο Ερντογάν είπε «πιστεύω ότι η αντιπολίτευση θα αναθεωρήσει την πολιτική της και θα οικοδομηθεί μία αντιπολίτευση και πολιτική που θα ταιριάζει με τη νέα Τουρκία».

Booking.com