Μπαγίς: Η Τουρκία δεν θέλει να ακούσει πλέον κηρύγματα φιλίας από την ΕΕ

Ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση Egemen Bağış, αφού σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θέλει να ακούσει κηρύγματα φιλίας στην ενταξιακή πορεία, πρόσθεσε:

"Εμείς επιθυμούμε μια πλατφόρμα όπου θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη ένταξη".

Ο Bağış, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο, απάντησε στις ερωτήσεις σχετικά με την διαπραγματευτική πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι ορισμένοι στην Κοινότητα θέλουν να θέσουν εμπόδια όπως «είναι πολύ μεγάλη, φτωχή και μουσουλμανική χώρα» μπροστά στην Τουρκία και δήλωσε πως εδώ και 51 χρόνια οι Ευρωπαίοι ξέρουν πολύ καλά τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τη θρησκεία της Τουρκίας.

"Η Τουρκία δεν θέλει πια να ακούσει κηρύγματα φιλίας. Εμείς επιθυμούμε μια πλατφόρμα όπου θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη ένταξη", πρόσθεσε επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας με την Ένωση ο οποίος είπε ότι δεν θέλουν να αποτελούν όλα αυτά, εμπόδια μπροστά από την Τουρκία.

Ο Bağış, συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ, αποδεχόμενη όλα όσα της ζητούν όπως ακριβώς έκαναν μερικά μέλη της και είπε:

"Επομένως, αν θέλαμε αυτό, δεν θα διαρκούσε 51 χρόνια η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας."