Μπαγίς: Υπεύθυνους θεωρήστε τους διαδηλωτές
Τους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί κρίνει υπεύθυνους σε μία πιθανή απώλεια υποψηφιότητας της Κων/πολης στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Σε εκδήλωση στο Σανκτζέτεπε της Κωνσταντινούπολης όπου παρευρέθηκε ο  Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, ‘Εγκεμεν Μπαγίς, κατηγόρησε τους διαδηλωτές του πάρκου Gezi για μία πιθανή απώλεια υποψηφιότητας στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Τούρκος υπουργός δηλώνοντας ότι η Κωνσταντινούπολη αποτελεί μια μεγάλη και σημαντική πόλη στον κόσμο, τόνισε: «Η Κωνσταντινούπολη αν και δεν μειονεκτεί σε τίποτα ως μία παγκόσμια μητρόπολη δεν έχει φιλοξενήσει ακόμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες γεγονός που ελπίζουμε να αλλάξει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η μη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Κωνσταντινούπολη δεν αποτελεί μειονέκτημα της Κων/πολης αλλά των Αγώνων. Εάν η απόφαση κρίνει την Κων/πολη ως την επόμενη πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες τότε για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα διοργανωθούν σε χώρα όπου η πλειονότητα των πολιτών της είναι Μουσουλμάνοι».

Ο Μπαγίς πρόσθεσε πως κάποιοι δεν θέλουν η Κων/πολη να αναλάβει τους Ολυμπιακούς και συνέχισε λέγοντας πως οι διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί έχουν προβεί δύο φορές σε γραπτές παραστάσεις για να μην συμπεριληφθεί η Κωνσταντινούπολη στους υποψήφιους για τη διοργάνωση των Αγώνων αλλά και τις δύο φορές δεν τα κατάφεραν. «Εάν, λοιπόν, απορριφθεί η υποψηφιότητά μας υπεύθυνοι θα θεωρηθούν οι διαδηλωτές» δήλωσε κλείνοντας την ομιλία του.