Μύδια Γεμιστά
Ετοιμασία Καθαρίζουμε το κέλυφος από τα μύδια καλά με ένα μαχαίρι. Τα ανοίγουμε στα δύο, και αφού βγάλουμε από μέσα τα πετραδάκια και τις ίνες, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε σε κρύο νερό.
Τώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ξεπλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε μέσα σε ζεστό νερό με αλάτι για μία ώρα. Μετά τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και προσθέτουμε και το ρύζι, αφού πρώτα το σουρώσουμε. Αλατίζουμε και το ανακατεύουμε μέχρι να φαίνεται κάπως διάφανο. Βάζουμε το πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, το δυόσμο και ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο. Τότε το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Σουρώνουμε τα μύδια, και αφού γεμίζουμε με γέμιση το εσωτερικό της ψίχας, κλείνουμε πάλι τα τσόφλια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε ½ ποτήρι βραστό νερό και τα αφήνουμε να γίνουν σε σιγανή φωτιά με κλειστό καπάκι. Μόλις ελαττωθεί κάπως το νερό προσθέτουμε λίγο κρασί και τα κρατάμε στη φωτιά σε κλειστή κατσαρόλα για 10-15 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια αφήνουμε το καπάκι μισάνοιχτο για να κρυώσουν. Τα παίρνουμε ένα ένα και τα αλείφουμε με λάδι. Τέλος σερβίρουμε με λεμόνι.   Εναλλακτικά μπορούμε να τα κάνουμε στο φούρνο. Αφού τα γεμίσουμε και τα κλείσουμε, τα τοποθετούμε πάνω σε τσαλακωμένη λαδόκολλα, κοντά το ένα στο άλλο για να μην μπορούν να κουνηθούν και χύνουμε πάνω τους λίγο λάδι. Βάζουμε και από πάνω υγρή λαδόκολλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο της σούπας. Προσθέτουμε ½ ποτήρι βραστό νερό και τα βάζουμε στο φούρνο. Βλέποντας το νερό να βράζει, κατεβάζουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν σε μέτρια θερμοκρασία για 20-25 λεπτά.