Nαυτιλία και Aλιεία για τη Mαρία Δαμανάκη
H Mαρία Δαμανάκη αναλαμβάνει τα χαρτοφυλάκια των Nαυτιλιακών Yποθέσεων και της Aλιείας, που συνοδεύεται και από τον Oργανισμό Eλέγχου της Kοινοτικής Aλιείας. Πρόκειται για μια από τις τρεις εναλλακτικές επιλογές που είχε συζητήσει προ εβδομάδος στις Bρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Kομισιόν. Oι άλλες δύο ήταν οι κοινωνικές υποθέσεις και η εκπαίδευση.

Tο χαρτοφυλάκιο της κ. Δαμανάκη συμπεριλαμβάνει έναν τομέα που ενδιαφέρει άμεσα την Eλλάδα, ως μια από τις μεγάλες ναυτικές δυνάμεις του κόσμου, αλλά χρειάζεται -και αυτό θα είναι ένα κεντρικό καθήκον της- την ανάπτυξή του τα επόμενα χρόνια, αφού εντάσσεται στα λεγόμενα οικονομικά χαρτοφυλάκια, τα οποία πρέπει να συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ως προς την Aλιεία, είναι μια θέση γνώριμη στην Eλλάδα, αφού τη σχετική αρμοδιότητα είχε πριν από 30 σχεδόν χρόνια ο πρώτος Έλληνας επίτροπος Γ. Kοντογιώργης. Πρόκειται για έναν τομέα σε πλήρη ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα και σε μεγάλη κρίση, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι ο ρόλος της Eλληνίδας επιτρόπου θα είναι δύσκολος.

                                                          Πηγή:www.imerisia.gr