Νέα προσπάθεια απαγόρευσης του ΑΚΡ
Μια νέα προσπάθεια ν΄απαγορευτεί η λειτουργία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) λόγω της έρευνας σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης για παράνομες τηλεφωνικές υποκλοπές, θα φέρει «τα πάνω κάτω» στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ.

Οι πληροφορίες ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης επέτρεψε τις τηλεφωνικές υποκλοπές σε δικαστές και εισαγγελείς, προκάλεσε νέα ένταση στις σχέσεις της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των θεσμών του κοσμικού κράτους, συμπεριλαμβανομένης της δικαιοσύνης.

Ο αρχιεισαγγελέας του Εφετείου δήλωσε ότι οι πληροφορίες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές ερευνώνται βάσει του νόμου για τα πολιτικά κόμματα, πυροδοτώντας νέα φημολογία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα προσπάθεια ν΄απαγορευτεί η λειτουργία του ΑΚΡ.

«Ολες οι υποκλοπές πραγματοποιήθηκαν με δικαστική απόφαση. Μια νέα απόπειρα να κλείσει το ΑΚΡ θα φέρει τα πάνω κάτω στην Τουρκία», τόνισε ο Τσιτσέκ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Μιλιέτ.

«Μια τέτοια απόπειρα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα», πρόσθεσε.

Οι υποκλοπές συνδέθηκαν με την έρευνα για την υπόθεση «Εργκένεκον», του δικτύου που κατηγορείται ότι συνωμοτούσε για την ανατροπή της κυβέρνησης.

                                                                           Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ