Νεα σύσκεψη με στόχο κυβέρνηση προσωπικοτήτων
Είναι απολύτως αναγκαία η στήριξη μιας κυβέρνησης από όσο το δυνατό περισσότερες δυνάμεις, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε πως ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να διερευνήσει και τη γραπτή πρόταση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Καμμένου, από την οποία -όπως είπε- υπάρχουν περιθώρια δικής του στήριξης.

Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί η δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης με πολιτικά πρόσωπα και κατόπιν, εφόσον είμαστε σε έκτακτη ανάγκη -όπως είπε- η συγκρότηση κυβέρνησης με προσωπικότητες.

Στηρίζουμε ως λύση ανάγκης μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων με τη συμετοχή και άλλων κομμάτων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση των αρχηγών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σταθερή στην άποψή της ότι εκείνο που χρειάζεται η χώρα είναι οικουμενική κυβέρνηση, παραμένει η Δημοκρατική Αριστερά, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης.

«Η συγκρότηση μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων θα συνιστούσε ήττα της πολιτικής» είπε ο κ. Κουβέλης.

Αύριο στις 14.00 θα συνεχιστεί, σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με διερευμένη σύνθεση η διαβούλευση για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Δεν θα πάρει μέρος η γγ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

Στις 13.00 ο Κάρολος Παπούλας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Στο μεταξύ, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της χθεσινής συσκέψεως των τριών πολιτικών αρχηγών, της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα πρακτικά έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας www.presidency.gr