Νταβούτογλου: Καμιά χώρα δεν μπορεί να καταλάβει την Ελλάδα καλύτερα από εμάς

Καμιά χώρα δεν μπορεί να καταλάβει την Ελλάδα καλύτερα από εμάς, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου χθες το βράδυ στο δείπνο -ιφτάρ που παρέθεσε για τους ξένους πρεσβευτές στην Άνκαρα, λέγοντας ότι η Τουρκία μπορεί να καταλάβει καλύτερα λόγω της κρίσης που πέρασε το 2002.

"Θέλω να τονίσω την αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό", είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι η έκκλησή του είναι ξεκάθαρη:

"Πρέπει να οικοδομήσουμε μαζί μια Ευρώπη πολιτισμική, φιλελεύθερη. Ενώ στην μια πλευρά της Ευρώπης οι άνθρωποι ζουν μέσα στην ευημερία, αν στην άλλη πλευρά οι άνθρωποι είναι σε κακή κατάσταση αυτό είμαστε σε θέση να το συζητήσουμε. Στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ή θα πετύχουμε μαζί μια πολυπολιτισμική ζωή ή θα υπάρξουν συνθήκες για της οποίες θα πρέπει να ανησυχούμε.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται με τους γείτονές της και θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους που έρχονται από τις γειτονικές χώρες με προβλήματα. Για να μπορούν να γίνονται αυτά πρέπει να υπάρχει πολιτική εξουσία και δημοκρατία στην Τουρκία", είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.