O Ερντογάν απέρριψε τις κατηγορίες για τηλεφωνικές υποκλοπές
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες για παράνομες τηλεφωνικές υποκλοπές σε ανώτερους δικαστικούς αξιωματούχους, ενώ μία προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε για να εξακριβωθεί εάν ήταν αντίθετες προς τον νόμο.

"Κανένα από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση δεν είναι παράνομο. Κανένα μέτρο δεν ελήφθη χωρίς απόφαση της δικαιοσύνης", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Ερντογάν.

Η κυβέρνηση κατηγορήθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι έδωσε εντολή για τηλεφωνικές υποκλοπές δεκάδων δικαστικών αξιωματούχων μεταξύ των οποίων και γενικός εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης σε σχέση με την έρευνα για το δίκτυο Ergenekon.

Ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Ακυρωτικού ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να εξακριβωθεί εάν αυτές οι ηχογραφήσεις αποτελούν παραβίαση του Συντάγματος.

Περί τα 200 άτομα, μεταξύ των οποίων στρατηγοί εν αποστρατεία και εν ενεργεία φέρονται να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση Ergenekon. Η δίκη μίας πρώτης ομάδας ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2008.

                                                                                         πηγή:ΑΠΕ