Ο λαός στην Τουρκία πιο πολύ αυτά συζητά
Με βάση την έρευνα ¨Ο κόσμος συζητά¨ που έκανε το BBC σε 23 χώρες, ο λαός στην Τουρκία περισσότερο από όλα συζητά το θέμα της διαφθοράς, της φτώχειας και της ανεργίας, και οι πολίτες στον στενό τους κύκλο περισσότερο αυτά συζητάνε.

Εντοπίστηκε ότι περισσότερο απ΄όλα στον κόσμο της Τουρκίας προκαλεί ανησυχία η διαφθορά, η φτώχεια και η ανεργία. Από τους μετέχοντες στην έρευνα ¨Ο κόσμος συζητά ¨ του BBC, το 24% είπαν ότι μιλάνε περισσότερο για την διαφθορά, και το 20% για την φτώχεια.

Στην έρευνα που έγινε από την εταιρία δημοσκοπήσεων GlobeScan για λογαριασμό του BBC τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, μετείχαν 11.293 από 23 χώρες μεταξύ των οποίων και η Τουρκία. Στην ερώτηση που έγινε στους μετέχοντες από την Τουρκία σχετικά με το ποιο είναι το θέμα που τους ανησυχεί περισσότερο και το συζητάνε με τον στενό τους οικογενειακό κύκλο, απάντησαν πως οι είναι η διαφθορά, η φτώχεια και η ανεργία.

Το 24% των μετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν πως στην καθημερινή τους συζήτηση τίθεται το θέμα της διαφθοράς. Δεύτερο θέμα υπήρξε η φτώχεια. Το 20% των μετεχόντων είπαν πως είναι ένα θέμα που πρόσφατα συζήτησαν με τον στενό τους οικογενειακό κύκλο. Η ανεργία και ο πληθωρισμός με την αύξηση στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας απασχολούν σε ποσοστό 18% τους μετέχοντες.

Στο μεταξύ η έρευνα έδειξε πως υπάρχει μια αύξηση στην ανησυχία που προκαλεί η ανεργία.