Ο Μάριος Φραγκούλης τραγούδησε σε συναυλία στην Άγκυρα

Ο Μάριος Φραγκούλης το περασμένο Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 βρέθηκε στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Άγκυρα όπου και έδωσε μία υπέροχη συναυλία υπό την διεύθυνση του μαέστρου Λουκά Καρυτινού, στο πλαίσιο του εορτασμού της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαικής Ένωσης για το πρώτο μισό του 2014 από την Ελλάδα.

Την συναυλία που είχε μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, σε συνεργασία με την Κρατική Όπερα και το Μπαλέτο της Άγκυρας.

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, τόνισε τη ικανοποίηση του για τον τρόπο με τον οποίο εορτάζεται η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ, ενώ ο Διευθυντής της Κρατικής Όπερας και Μπαλέτου της Άγκυρας, κ. Αϊκούτ Τσινάρ, εξέφρασε την επιθυμία του η συναυλία αυτή να αποτελέσει την απαρχή για την έλευση και άλλων καλλιτεχνών στην Άγκυρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbomb.gr.

Η μεγαλειώδης συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στην οποία μετείχε και διάσημη σοπράνο από την Τουρκία, έλαβε ευρεία δημοσιότητα στην γειτονική μας χώρα που δίνει ξεχωριστή σημασία στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει την τιμή και προνόμιο να ηγείται για 6 ολόκληρους μήνες όλων των χωρών μελών της Ευρωπαικής Ένωσης.

Σύμφωνα με το σάιτ todaysazman.com, ο Μάριος Φραγκούλης ένας από τους πιο φημισμένους τενόρους της Ελλάδας θεωρεί ότι η μουσική μπορεί να φέρει κοντά ανθρώπους και διαφορετικά έθνη.

Επίσης όπως έγραψε ο Τουρκικός Τύπος, ο Μάριος Φραγκούλης πιστεύει ότι η φιλία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι εξόχως σημαντική υπόθεση. «Παρότι ως λαοί έχουμε πολλές πολιτιστικές και πολιτικές διαφορές, οι άνθρωποι δεν παύουν να είναι άνθρωποι. Νιώθω ότι και οι δύο λαοί, Έλληνες και Τούρκοι είμαστε περήφανοι για την πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση και οφείλουμε να καλλιεργήσουμε αυτές τις αξίες μας και να δουλέψουμε μαζί και πιο παραγωγικά για το μέλλον μας», ανέφερε με νόημα ο Μάριος Φραγκούλης στην συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της συναυλίας.

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι εγκωμίασαν τον Έλληνα καλλιτέχνη και επίσης τόνισαν ότι ο Έλληνας τενόρος με τους αναρίθμητους θαυμαστές και θαυμάστριες (στην Πάτρα ως γνωστό λειτουργεί ομάδα φαν του Μάριου Φραγκούλη με επικεφαλής την κυρία Ιωάννα Μανιουδάκη, από τις βασικές συμπαραστάτριες του Μάριου Φραγκούλη στην περιοχή που μάλιστα έχει συμβάλλει και στην διοργάνωση συναυλιών του στην Αχαΐα) είναι και λάτρης του Βόσπορου.

«Η Κωνσταντινούπολη και ο Βόσπορος είναι ένα, είναι η ενέργεια που ενώνει δύο κόσμους. Είναι η δύναμη που οι άνθρωποι αντλούν από τα στενά του Βοσπόρου καθημερινά, μία ξεχωριστή πραγματικά δύναμη και ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκούλης.

Για το 2014 ο διάσημος τενόρος προγραμματίζει σειρά συναυλιών και ελπίζουμε σύντομα να τον απολαύσουμε ξανά και στην Πάτρα!

*Τις φωτό και πληροφορίες για την συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στην Άγκυρα έδωσε στο thebest.gr η Ιωάννα Μανιουδάκη.