Ο A. Σαμαράς στη ΔΕΘ
«Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της, πληγωμένη, αλλά σηκώνεται, δεν κοιτάει πια πίσω στο χθες, που τόσο μας πλήγωσε, κοιτάει στο αύριο, στη νέα Ελλάδα, από τη διαρκή κατρακύλα στη διαρκή άνοδο» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι για πρώτη φορά το πρόσημο της οικονομίας θα είναι θετικό, το τελευταίο τρίμηνο του 2014, ύστερα από 34 τρίμηνα, και παρουσίασε έναν «οδικό χάρτη» για την πορεία της χώρας, με «μόνο όπλο την αλήθεια» όπως υπογράμμισε. Στράφηκε, δε, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι είχε επενδύσει στην καταστροφή της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε ότι έγιναν «λάθη» με τον ΕΝΦΙΑ, τα «οποία όμως διορθώνονται» και εξήγγειλε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 θα υπάρξει πρόβλεψη για μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου θέρμανσης, αλλά και για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ προανήγγειλε πρόβλεψη και για τις δόσεις εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σημείωσε ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση των συντάξεων, ώστε αυτή να επιτυγχάνεται «με το πάτημα ενός κουμπιού», ενώ δεσμεύτηκε για άμεση αποκατάσταση των ενστόλων, με σημαντικές αυξήσεις, όσο επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα θα πάρει, τους επόμενους μήνες, επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος είναι βιώσιμο.  «Παρά το γεγονός ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το χρέος έχει αρχίσει να μειώνεται οριακά σε απόλυτο αριθμό και αυτή η μείωση θα φανεί το επόμενο διάστημα και σε επίπεδο ποσοστού του ΑΕΠ» είπε ο κ. Σαμαράς.

Απαγόρευση συλλαλητηρίων στη Θεσσαλονίκη

Απαγορεύονται, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης, «για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».

Όπως ανακοινώθηκε, η απαγόρευση ισχύει από τις 6 σήμερα, Σάββατο, το πρωί έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας (8/9) και αφορά την περιοχή, που οριοθετείται από τις οδούς: διασταύρωση Βενιζέλου με Λ. Νίκης - Βενιζέλου - Αγίου Δημητρίου - Λαγκαδά - Αγ. Πάντων - Μοναστηρίου - Ιωάννου Κωλέττη - 26ης Οκτωβρίου - Ναυάρχου Κουντουριώτη - Λ. Νίκης μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου, καθώς και στο πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη και Ε. Βενιζέλου.

Τα συλλαλητήρια, που διοργανώνουν το απόγευμα η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, με το ΕΚΘ, του ΠΑΜΕ, αλλά άλλοι φορείς (στις πλατείες Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας και στην Καμάρα), στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενώ από την παραπάνω οριοθετούμενη περιοχή εξαιρείται ο χώρος, της οδού Καζαντζάκη 4, μέχρι του σημείου που η εν λόγω οδός τέμνεται με την 26ης Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει τη διοργάνωση συγκέντρωσης, στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά μετά την απαγόρευση η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, κάτω από τα γραφεία της οργάνωσης, στην οδό Καζαντζάκη.

ΑΜΠΕ