Ο στρατός καθαίρεσε τον Μόρσι από την ηγεσία της Αιγύπτου
O στρατός της χώρας ανακοίνωσε στον ισλαμιστή ηγέτη Μοχάμεντ Μόρσι ότι δεν είναι πλέον ο πρόεδρος της Αιγύπτου και κήρυξε προσωρινή αναστολή του Συντάγματος της χώρας.

Προσωρινά, μέχρι να πραγματοποιηθούν εκλογές, χρέη προέδρου θα εκτελεί ο επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Το σχέδιο για μια νέα πολιτική μετάβαση στην Αίγυπτο, το οποίο έχει την υποστήριξη των ένοπλων δυνάμεων της χώρας, προβλέπει μια περίοδο άσκησης της εξουσίας από μια προσωρινή κυβέρνηση ως την διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, μετέδωσε πριν από λίγο το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, το ίδιο πρακτορείο είχε μεταδώσει ότι μουσουλμάνοι και χριστιανοί πνευματικοί καθώς και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι πρόκειται να παρουσιάσουν από κοινού τον λεγόμενο οδικό χάρτη για την πολιτική μετάβαση στη χώρα. Η πληροφορία αυτή ακολουθεί τις συνομιλίες που είχαν οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες με το επιτελείο των ένοπλων δυνάμεων, το οποίο είχε απευθύνει ένα τελεσίγραφο, που έληξε στις 17:30 σήμερα, ώρα Ελλάδας. Στην ανακοίνωση του σχεδίου θα είναι παρόντες ανώτατοι αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων καθώς και μέλη της του νεολαιίστικου κινήματος Ταμαρούντ, ανέφερε το MENA. Οι θρησκευτικοί ηγέτες θα είναι ο μεγάλος σεΐχης του Αλ 'Αζχαρ, αλλά και ο Πάπας των Κοπτών Ταουάντρος ο Β'. (AMΠΕ)