Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στην Τουρκία

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Σουρουτς, με δήλωση του Γ. Μπουρνού υπεύθυνου Τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων."Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την ανείπωτη θλίψη μας για τη σημερινή βάρβαρη βομβιστική επίθεση των φονταμενταλιστών ισλαμιστών εναντίον δεκάδων μελών της Ομοσπονδίας Ενώσεων Σοσιαλιστικής Νεολαίας στο Σουρουτς της Τουρκιάς, που ειχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 28 ζωών και τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων.
Θρηνούμε για την απώλεια των δεκάδων νέων αγωνιστών, που βρέθηκαν στο Σουρουτς προκειμένου να βοηθήσουν εθελοντικά στην ανοικοδόμηση του γειτονικού Κομπανι, πόλης- συμβόλου του αγώνα του κουρδικού λαού ενάντια στη βαρβαρότητα του ισλαμοφασισμού.
Η κυβέρνηση του AKP είναι υπόλογη για τις υπόγειες και φανερές διασυνδέσεις και δοσοληψίες της με βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους. Οφείλει άμεσα να διακόψει κάθε έμμεση ή άμεση στήριξη των τρομοκρατών, ξεκινώντας από την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της σημερινής δολοφονικής επίθεσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και στέκεται στο πλάι της τουρκικής και κουρδικής Αριστεράς, που αγωνίζεται ενάντια στο σκότος, για λογαριασμό όλης της ανθρωπότητας".