Ο τουρκικός στρατός απαγορεύει το Game of Thrones
Την απαγόρευση προβολής της γνωστής σειράς Game of Thrones στους εκπαιδευόμενούς του αποφάσισε ο τουρκικός στρατός, εισάγοντας ταυτόχρονα μαθήματα επιλογής για το Ισλάμ, όπως αναφέρει η Hurriyet Daily News.

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αναβάθμισαν τους κανόνες για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους και πρόσθεσαν ένα νέο άρθρο στο κεφάλαιο με τίτλο «η προστασία των σπουδαστών».

Το νέο αυτό άρθρο απαγορεύει την προβολή του «Game of Thrones» στο πλαίσιο της προστασίας των εκπαιδευόμενων από «σεξουαλική εκμετάλλευση, πορνογραφία, επιδειξίες, καταχρήσεις, παρενοχλήσεις και άλλες αρνητικές συμπεριφορές».

Σημειώνεται ότι το 2012, τέσσερις στρατιωτικοί αποπέμφθηκαν από το Στρατό, καθώς είχαν επιτρέψει στους μαθητές τους να παρακολουθήσουν την σειρά σε στρατιωτικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης οι νέοι κανόνες προβλέπουν και την εισαγωγή μαθημάτων επιλογής για το ισλάμ στις στρατιωτικές σχολές για πρώτη φορά. Αυτά θα στηρίζονται στη «βασική θρησκευτική εκπαίδευση, το Κοράνι και τη ζωή του Μωάμεθ», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.