Οι Baba Zula στη Θεσσαλονίκη!

Το τουρκικό συγκρότημα Baba Zula, θα φιλοξενήσει για μια συναυλία το 5ο Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης στις 28 Μαρτίου.

Οι Baba Zula είναι ένα συγκρότημα από την Κωνσταντινούπολη που το μάθαμε από τις ταινίες του Φατίχ Ακίν και, κυρίως, το φιλμ «Ο ήχος της πόλης» που παρουσίαζε τη μουσική της Πόλης. Συνδυάζουν το ανατολίτικο ροκ, την ψυχεδέλεια μαζί με χορό της κοιλιάς. Οι συναυλίες των BaBa ZuLa αποτελούν, ωστόσο, ένα οπτικοακουστικό χαρμάνι από διάφορες σχολές της τέχνης, αφού συχνά πλαισιώνονται από χορεύτριες της κοιλιάς, εμφανίζονται με περίτεχνα και ευφάνταστα κοστούμια, διαβάζουν ποίηση και θέατρο αλλά και ζωγραφίζουν live, κατά τη διάρκεια του show. 

Εκτός από τις πολυάριθμες βραβεύσεις τους εντός Τουρκίας, την πετυχημένη συνεργασία τους με σκηνοθέτες και θεατρικούς θιάσους, και τις εμφανίσεις τους σε δεκάδες μεγάλα φεστιβάλ ανά τον πλανήτη (μέχρι και στο Roskilde έχουν εμφανιστεί), οι BaBa ZuLa είναι μια απρόβλεπτη μπάντα, με έναν εξωτικό oriental dub ήχο που υπνωτίζει, θεατρικότητα και ρυθμούς που παραπέμπουν στα ψυχεδελικά late sixties, όταν η μουσική Δύση έπεφτε για πρώτη φορά αμαχητί στο φλερτ της Ανατολής.

Με σύνθημα «Δεν μπορείς να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς, αν φοβάσαι να χάσεις από τα μάτια σου την ακτή», διοργανώνεται στις 28-29 Μαρτίου για 5η συνεχή χρονιά το πολιτικό – πολιτιστικό φεστιβάλ της Αριστερής Ανασύνθεσης, το οποίο φιλοδοξεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές να αποτελέσει ένα διήμερο πολιτικών παρεμβάσεων, συλλογικής διασκέδασης και αναζήτησης, κόντρα στα κυρίαρχα πρότυπα.

"Φέτος, μετά από πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών, η περίοδος που διανύουμε, είναι ελπιδοφόρα και ταυτόχρονα αντιφατική. Στα ερωτήματα που αμείλικτα βάζει η πραγματικότητα, συζητάμε με ιστορικά στελέχη της αριστεράς, πανεπιστημιακούς και κοινωνικούς αγωνιστές για τα καθήκοντα και τις προκλήσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς του 21ου αιώνα στο δρόμο προς την εξουσία. Παράλληλα, ψηλαφούμε απαντήσεις για το πώς μπορούμε να χτίσουμε σήμερα μια άλλη οικονομία και δημοκρατία, πέρα από τους καταναγκασμούς του καπιταλισμού", αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση

Οι συναυλίες του φεστιβάλ: Το πρώτο βράδυ κάνουμε mix της δυναμικής hip-hop των Social Waste με την ψυχεδελική ανατολίτικη rock των τούρκωνBaba Zula και τους electro πειραματισμούς των  Alcalica. Το βράδυ της Κυριακής, το Ιβανώφειο θα γεμίσει με ήχους rock ‘n’ roll από τους 1000MODS, με ηλεκτρισμένους soul και bluesρυθμούς των Million Hollers και, φυσικά, με πάθος, ενέργεια και «φασαρία» από τους Screaming Dead Balloons.

Το εισιτήριο κοστίζει 5 € και 9 € για μία ή δύο μέρες αντίστοιχα, ενώ οι τιμές στο φαγητό και τα ποτά είναι προσαρμοσμένες στις συνθήκες της εποχής.

Στους  χώρους  του  φεστιβάλ  θα  φιλοξενηθούν  εκθέσεις φωτογραφίας,  θεματικά αφιερώματα, περίπτερα πολιτικών και κοινωνικών φορέων που παρεμβαίνουν στο εργατικό, νεολαιίστικο και τοπικό κίνημα, περιοδικά και πρωτοβουλίες δράσης της αριστεράς.

Έναρξη εκδηλώσεων στις 6μ.μ. και συναυλιών στις 10μ.μ.
Ιβανώφειο, Αγ. Δημητρίου & Γ’ Σεπτεμβρίου (λεωφορεία 17, 24, 37 - στάση Φοιτητική Λέσχη)
Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά

19.00-21.00 στην λέσχη ‘Εκτός Γραμμής’ Εγνατίας 112,

και στο cafe ΓΕΦΥΡΑ, Στρ. Μακρυγίαννη 19

Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης