Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τουρκικές εταιρείες για "Μαύρη Λίστα"

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία για την πιθανότητα να επιβληθούν κυρώσεις σε τουρκικές εταιρείες που έχουν εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν, αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η προειδοποίηση των ΗΠΑ προς την Αγκυρα μεταβιβάστηκε πρόσφατα από μία αντιπροσωπεία των αμερικανικών υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομίας.

Η Τζουμχουριέτ αναφέρει ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία απείλησε τουρκικές εταιρείες ενέργειας αλλά και τράπεζες ότι θα μπουν στη μαύρη λίστα αν συνεχίσουν να συνεργάζονται με το Ιράν παρά τις διεθνείς κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται την περίοδο που η Τουρκία ενισχύει τους οικονομικούς της δεσμούς με το Ιράν και μετά την καταψήφιση τον Ιούνιο από την Τουρκία της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή νεών κυρώσεων στην Τεχεράνη.

Ο τούρκος υπουργός Προεδρίας Χαγιάτι Γιαζίτσι έχει δηλώσει ότι η Τουρκία σκοπεύει να αυξήσει τον ερχόμενο χρόνο τις εμπορικές της συναλλαγές με το Ιράν στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

 ΑΠΕ