Οι θρύλοι της ροκ Clapton και Winwood θα δώσουν παράσταση στην Κωνσταντινούπολη
Δύο θρυλικά ονόματα της Ροκ μουσικής , Eric Clapton και Steve Winwood , θα δώσουν παράσταση στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούνιο του 2010.

Οι δύο μουσικοί που έχουν βραβευτεί με Γκράμμι βραβεία θα δώσουν συναυλία στις 13 Ιουνίου στο Σαντραλιστανμπούλ στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Περιοδείας 2010» τους.

Ο Eric Clapton είναι ένας Άγγλος κιθαρίστας, τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης του μουσικού χώρου των blues  και rock. Ο τελευταίος έχει προταθεί στο «Rock and Roll Hall of Fame» ως μέλος των “The Yardbirds”, από το “Cream”, ενώ είναι ο μοναδικός solo performer που έχει προταθεί τρεις φορές. Καθ’ όλην τη μουσική του καριέρα έχει κερδίσει 19 Γράμμι βραβεία.

Ο Steve Winwood είναι ένας Άγγλος τραγουδιστής-στιχουργός που γράφει και εκτελεί κομμάτια από τους μουσικούς χώρους των rock, blues-rock και  jazz. Τραγουδάει με φωνή τενόρου και παίζει πολλά μουσικά όργανα, όπως το Hammond όργανο, κιθάρα, μπάσο κι άλλα έγχορδα μουσικά όργανα.

Αυτοί οι δύο, που έχουν υπάρξει στενοί φίλοι για πολλά χρόνια, σχημάτισαν το 1969 το συγκρότημα «Blind Faith», το οποίο όμως διαλύθηκε βγάζοντας σε κυκλοφορία το ένα και μοναδικό άλμπουμ τους «Blind Faith» τον ίδιο χρόνο.