Οι Τούρκοι και Έλληνες Δημοσιογράφοι Συναντιόνται στην Άγκυρα

Το πάνελ «Ο Ρόλος των Μέσων Ενημέρωσης στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου «Γεφύρωση Μέσων Ενημέρωσης Τουρκίας – Ελλάδας», θα συγκεντρώσει τους Τούρκους και Έλληνες δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Τα εγκαίνια του έργου «Γεφύρωση Μέσων Ενημέρωσης Τουρκίας – Ελλάδας» που στοχεύει στη δημιουργία ενός βιώσιμου διαλόγου ανάμεσα στα στελέχη και τους οργανισμούς των τουρκικών και ελληνικών μέσων ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθούν στις 3 Μαρτίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00 στο Πανεπιστήμιο του Başkent, στην Αίθουσα Συσκέψεων İhsan Doğramacı. Οι ομιλίες έναρξης θα γίνουν από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα κύριο Κυριάκο Λουκάκη και τον κύριο Oktay Ekşi.

Ακολούθως των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί το πάνελ «Ο Ρόλος των Μέσων Ενημέρωσης στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις» με τη συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων δημοσιογράφων. Οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο πάνελ ως ομιλητές είναι οι: Ανδρέας Αναστασίου, Mustafa Balbay, Νικόλας Βουλέλης και Nur Batur. Ο συντονιστής του πάνελ θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής L. Doğan Tılıç.

Μετά από το πάνελ θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία φιλίας από την “Turkey Symphony Orchestra”, η οποία θα εκτελέσει σε συμφωνική μορφή τραγούδια της Ανατολίας. Η Συμφωνική Ορχήστρα Τουρκίας σε αυτή την ειδική βραδιά θα εκτελέσει ξανά πανέμορφα κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία της Ανατολίας και έχουν γίνει κλασικά. Η συναυλία θα ξεκινήσει στο Κέντρο Σύγχρονων Τεχνών του Δήμου Çankaya, στις 19.30.

Το έργο «Γεφύρωση Μέσων Ενημέρωσης Τουρκίας – Ελλάδας» που εκτελείται από την Aral Group στην Τουρκία και την A4 Art Design στην Ελλάδα, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαλόγου της Κοινωνίας Πολιτών που συγχρηματοδοτείται από τη Δημοκρατία της Τουρκίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε ως μια πλατφόρμα που εξασφαλίζει τη συνάντηση μη κυβερνητικών οργανώσεων από την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα κοινό θέμα και να γνωριστούν οι κοινωνίες μεταξύ τους, να κάνουν ανταλλαγή πληροφοριών και να δημιουργήσουν έναν βιώσιμο διάλογο. Υπεύθυνο για την τεχνική εφαρμογή του προγράμματος είναι το Υπουργείο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Κεντρική Μονάδα Χρηματοδότησης και Διαγωνισμών είναι η αρχή σύναψης των συμβάσεων.

Για πληροφορίες:
Fatoş Dervişoğlu, Βοηθός Έργου T: +90 312 433 27 25 F:+90 312 434 27 25 M:+90 554 890 83 53
E:turkeygreecemediabridging@gmailcom