Όμηρος ενόπλων ο εισαγγελέας της υπόθεσης του Μπερκίν Ελβάν

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ένοπλοι κρατούν όμηρο τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, ο οποίος ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν που τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αστυνομικών στα γεγονότα του Γκεζί τον Ιούνιο του 2013.

Η ομηρία, που λαμβάνει χώρα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, προκάλεσε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστικού μεγάρου του Τσαγλαγιάν, όπου κρατείται ο όμηρος. Αφού οι άνθρωποι που βρίσκονται στο κτίριο απομακρύνθηκαν, εισέβαλαν σε αυτό μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του εισαγγελέα με το όπλο στο κεφάλι του.

Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet, οι δράστες έδωσαν προθεσμία μέχρι τις 15:35 για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, διαφορετικά απειλούν να σκοτώσουν τον εισαγγελέα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι απαιτούν να εμφανιστούν οι αστυνομικοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν να απολογηθούν δημόσια.

Efsyn.gr