ομοφυλοφιλία

Το πρώτο γκέι περιοδικό στην Τουρκία

Πρόκειται για μια μικρή επανάσταση για την τουρκική κοινότητα των ομοφυλόφιλων, καθώς το πρώτο γκέι περιοδικό είναι έτοιμο να βγει σε επιλεγμένα σημεία στην Τουρκία στις 5 Αυγούστου, προβάλλοντας ένα τμήμα της κοινωνίας που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές διακρίσεις στην καθημερινή του ζωή.

Ομοφυλόφιλος «αναστατώνει» την Τουρκία με την υποψηφιότητά του για δήμαρχος

Ταράζει τα νερά της συντηρητικής Τουρκίας, ένας 43χρονος που έβαλε στόχο να γίνει ο πρώτος ομοφυλόφιλος δήμαρχος της μουσουλμανικής χώρας.

Ίσως αισθάνονται τυχεροί οι Τούρκοι γκέι

Ίσως αισθάνονται τυχεροί οι Τούρκοι γκέι, αναφέρει το αγγλόφωνο εβδομαδιαίο περιοδικό The Economist, επικαλούμενο τις πολύνεκρες επιθέσεις το τελευταίο διάστημα στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Ομοφυλόφιλος διαιτητής μήνυσε την Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Τούρκος πρώην διαιτητής κινήθηκε δικαστικά εναντίον της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, επειδή έχασε τη θέση του ως διαιτητής, μόλις αποκαλύφθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η ομοσπονδία ισχυρίστηκε ότι "άτομα που εξαιρούνται από τη στρατιωτική τους θητεία δεν μπορούν να διοριστούν διαιτητές".

Πράσινο φως σε gay γάμους και gay pride στη Θεσσαλονίκη

Μία ανατρεπτική συνέντευξη που έχει ήδη πυροδοτήσει αντιδράσεις έδωσε στο περιοδικό Screw ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Αποκλεισμός τουρκικής ΛΟΑΤ ομάδας από το Facebook

Η διαχείριση του διεθνούς κοινωνικού δικτύου Facebook απέκλεισε την ομάδα MorEl (Μωβ Χέρι) από την περιοχή του Εσκίσεχιρ της κεντρικής Τουρκίας, όπως αναφέρθηκε την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια μη κυβερνητική πρωτοβουλία που μάχεται για τα δικαιώματα λεσβιών,ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τραβεστί και τρανσέξουαλ ατόμων (ΛΟΑΤΤ).

Αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην ΤΔΒΚ

Διεθνείς και τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την αναγνώριση της ελευθερίας των ομοφυλόφιλων ατόμων στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης Βόρειας Κύπρου, Χασάν Μποζέρ, υποσχέθηκε να τροποποιήσει τους νόμους που ορίζουν την ομοφυλοφιλία ως αδίκημα.

Ο τουρκικός στρατός αρνείται ότι ζητάει "φωτογραφικές" αποδείξεις για την ομοφυλοφιλία

Οι πρόσφατες εκθέσεις προόδου της ΕΕ αναφέρουν, πως ο στρατός της Τουρκίας ζητάει "φωτογραφικές" αποδείξεις από άτομα που επιθυμούν να απαλλαγούν από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, λόγω του ότι είναι ομοφυλόφιλοι.

Η Εβδομάδα Υπερηφάνειας στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία-Η Εβδομάδα Υπερηφάνειας στην Κωνσταντινούπολη, μετά από πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και ανοιχτών συνομιλιών, έριξε αυλαία με την καθιερώμένη Παρέλαση Υπερηφάνειας την Κυριακή το απόγευμα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Pride 2010 στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία-Η ομάδα ΛΟΑΤ Lambda İstanbul διοργανώνει την "Εβδομάδα Υπερηφάνειας" στην Κωνσταντινούπολη, η οποία θα αποτελείται από μία σειρά εκδηλώσεων μεταξύ 18 και 27 Ιουνίου.

Σελίδες

Booking.com