Ομπάμα: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις αλλαγές
Στη «νευρικότητα» που προκάλεσε η ενέργεια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για το δημοψήφισμα, στη «συναίνεση» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και στο γεγονός ότι η Ελλάδα «εξακολουθεί να επιδιώκει» διαρθρωτικές αλλαγές, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στις Κάννες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει λύση στο πρόβλημα, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι πράξεις του κ. Παπανδρέου και οι ενέργειές του για το δημοψήφισμα, τις τελευταίες δυο μέρες, «προκάλεσαν νευρικότητα».

Ο Ομπάμα τόνισε ότι η γενική προσέγγιση είναι ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να επιδιώκει διαρθρωτικές αλλαγές κι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, διατυπώνοντας την άποψη ότι του δίνει θάρρος το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «είναι σημαντικό» να προχωρήσουμε μ' αυτό το νέο πακέτο βοήθειας.

Ο Ομπάμα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεχίσουν να κάνουν ότι χρειάζεται για την αντιμετώπιση της κρίσης.