Ορχάν Παμούκ

Ορχάν Παμούκ: Ο συγγραφέας που αποκάλυψε στους 'Ελληνες τη σύγχρονη Τουρκία

Είναι δυνατόν τα βιβλία ενός Τούρκου συγγραφέα να είναι από τα πλέον ευπώλητα στην Ελλάδα, και κάθε νέο έργο του να αποτελεί εκδοτικό γεγονός?

Ο Τούρκος συγγραφέας, Ορχάν Παμούκ, παρουσίασε το νέο του βιβλίο στο ελληνικό κοινό

«Δεν μου αρέσουν οι πολιτικές ερωτήσεις όχι γιατί δεν ανησυχώ για όσα συμβαίνουν τριγύρω μου, αλλά επειδή οι απαντήσεις σε πολιτικές ερωτήσεις μπορεί να θεωρηθούν μηχανισμός για την προβολή των μυθιστορημάτων μου. Τα τελευταία, πάντως, δίνουν, σε κάθε περίπτωση, πιο περίπλοκες και πιο πολιτικές απαντήσεις. Και το ίδιο συμβαίνει και με το τωρινό μου βιβλίο, που μιλάει για τη ζωή στην Τουρκία από το 1970 μέχρι σήμερα». Έτσι παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης 10/12 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον εαυτό του και το καινούργιο του μυθιστόρημα ο Τούρκος νομπελίστας Ορχάν Παμούκ.

Live η διάλεξη του Ορχάν Παμούκ στην Αθήνα

Ο Τούρκος νομπελίστας Ορχάν Παμούκ θα βρεθεί στην Αθήνα με αφορμή την επίσημη κυκλοφορία του μυθιστορήματός του «Κάτι παράξενο στο νου μου» στα ελληνικά.

Στην Αθήνα ο Τούρκος νομπελίστας Ορχάν Παμούκ

Ο Τούρκος νομπελίστας Ορχάν Παμούκ θα βρεθεί στην Αθήνα με αφορμή την επίσημη κυκλοφορία του μυθιστορήματός του «Κάτι παράξενο στο νου μου» στα ελληνικά.

Ορχάν Παμούκ: Μη φοβάστε τη Δημοκρατία

«Mην ανησυχείτε για τις επιλογές του λαού. Δημοκρατία σημαίνει σεβασμός στις αποφάσεις του λαού και τις ελευθερίες του, ακόμα και όταν οι επιλογές του είναι υπέρ κομμάτων που εμπνέονται από τη θρησκεία», λέει ο Ορχάν Παμούκ.

Διάλεξη του Ορχάν Παμούκ στην Αθήνα

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο νομπελίστας συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, στα πλαίσια πρόσκλησης για να συμμετάσχει σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

Στην Αθήνα ο Ορχάν Παμούκ

Ο παγκοσμίου φήμης Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ θα έρθει στην Αθήνα, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, για να δώσει μία διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα: «Τι γίνεται στο μυαλό μας όταν διαβάζουμε ένα μυθιστόρημα;»

"Το μουσείο της αθωότητας" στην πρώτη θέση

«Το μουσείο της αθωότητας» του Ορχάν Παμούκ]] ανέβηκε στην πρώτη θέση των ευπωλήτων, η τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου. Στον κατάλογο με τα ελληνικά ευπώλητα, Ξανθούλης, Γαλανάκη, Βαμβουνάκη, Καλπούζος, Τριανταφύλλου, Ζατέλη και Ιουστίνη Φραγκούλη - Αργύρη που επανέρχεται με την «Αγάπη των άλλων».

"Το Μουσείο της Αθωότητας" επιλέχτηκε "το βιβλίο του μήνα" στο Λονδίνο

«Το Μουσείο της Αθωότητας» του νομπελίστα συγγραφέα Ορχάν Παμούκ, επιλέχτηκε «το βιβλίο του μήνα»  στο Λονδίνο από το εκδοτικό οίκο Waterstone's.

Ο Ορχάν Παμούκ διηγείται την ερωτική ιστορία του πλούσιου Κεμάλ με τη μακρινή, φτωχή εξαδέλφη του, που αρχίζει μια ανοιξιάτικη μέρα του 1975 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Booking.com